Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Air France pregătește primul zbor de Cluj

Avion al companiei franceze la terminalul doi de la Aeroportul Charles de Gaulle | Foto: Deposit Photos – Boarding2Now

Strategia companiei aeriene prevede intrarea pe aeroportul din Someșeni, aflat în top 10 destinațiilor pe care le vizează.

La Hotelul Marmorosch, din București, a avut loc aniversarea a 90 ani de la înființarea companiei Air France, ceremonie la care au fost prezenți numeroși experți în turism și aviație. “Am avut parte de o întâlnire restrânsă cu Răzvan Răduț – Sales Country Manager al Air France / KLM pentru România și Bulgaria și Bas’t Hooft – director general al Air France / KLM pentru Europa Centrală / Alpi.

Am putut afla câte ceva despre planurile grupului franco-olandez cu relevanță pentru România. Air France va zbura la Cluj-Napoca în următorii doi ani. Hooft a spus că orașul Cluj-Napoca se află pe lista top 10 destinații luate în considerare pentru Air France și în mod sigur, se va zbura acolo în următorii doi ani.

Unul din motivele amânărilor îl reprezintă și întârzierile în livrările avioanelor A220 care vin nou-nouțe din fabrică, iar producătorul european Airbus înregistrează întârzieri”, susțin reprezentanții agenției Imperator Travel, prezenți la eveniment.

Air France face parte din conglomeratul franco-olandez Air France – KLM format prin fuziunea celor două mari grupuri, la care se va alătura SAS. Consorțiul este pe locul patru în Europa cu 83 milioane de pasageri în 2022, după Ryanair, Lufthansa și International Aviation Group.

Destinație cerută de partenerii locali

Oficialii Air France au declarat că aeroportul din Cluj este pe lista scurtă de potențiale destinații către care compania franceză va anunța rute noi, potrivit Boarding Pass. Bas‘t Hoof a afirmat că o rută între Paris Charles de Gaulle și Cluj-Napoca va fi lansată, însă nu în 2024. “Al doilea mare oraș din România este o destinație des solicitată și de către partenerii noștri locali, susține Hoof.

Numărul pasagerilor transportați de Air France și KLM pe rutele dintre București și aeroporturile din Paris și Amsterdam este la 85% față de nivelul din 2019, însă în creștere. Oficialii consorțiului au enumerat orașele Paris, Punta Cana, New York, Miami și Los Angeles ca top destinații către care pasagerii zboară din București cu Air France și KLM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru amână depunerea proiectelor în cadrul Intervenției 1.4.1 – Investiții tehnologice în IMM-uri

Articolul următor

IRUM participă la Indagra și Agritechnica 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share