Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul de produse locale – „Târg cu Sârg” revine în Cetatea Oradea cu ediția a VI-a

Iubitorii produselor tradiționale locale au ocazia de a se întâlni cu acestea, joi, 26 octombrie 2023, de la ora 16:00 în Cetatea Oradea.

Aici, în Corpul F, se va organiza, de către Rotary Club Insignis, ediția a VI-a a „Târg cu Sârg”.

„Clubul Rotary Insignis Oradea își propune prin organizarea acestui eveniment să promoveze producătorii locali din Bihor prin facilitarea interacțiunii dintre aceștia și consumatori. Inițierea proiectului a avut la bază conștientizarea faptului că fără producători locali nu se poate vorbi de o dezvoltare sustenabilă a unei comunități, oricare ar fi ea. Producătorii locali nu reușesc să se promoveze suficient, aspect care le afectează vânzările și dezvoltarea. Consumatorii din Oradea și zona metropolitană nu au acces la produse locale de bună calitate. Și, nu în ultimul rând, nu se poate discuta de identitate locală fără produse reprezentative pe baza cărora să se construiască identitatea”, spunea Remus Roșca, profesor de la Facultatea de Științe Economice din Oradea, membru al Clubului Rotary Insignis Oradea, inițiatorul evenimentului, înainte de prima ediție.

Și, încet, încet, târgul a prins la iubitorii produselor tradiționale, numărul acestora crescând de la ediție la ediție. Dacă prima ediție a fost organizată într-un spațiu mai restrâns – Sala Asociației Millesime, acum târgul este organizat într-un spațiu mult mai mare – Sala de evenimente – Corpul F.

Produse și producători

La ediția a VI-a nu vor lipsi brânzeturile și mezelurile, gemurile și dulcețurile, legumele și fructele, mierea și produsele apicole, produsele de panificație.  Iubitorii vinului de calitate vor avea ocazia să se întâlnească cu vinurile Familiei Darabont, ale Cramei Corbuț și ale Cramei Dextra.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Visit Oradea și Primăria Oradea, fiind sponsorizat ROMCOM.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Codul silvic se va dezbate în cadrul conferinței PRIA FORESTRY & WOOD în 24 octombrie 2023

Articolul următor

Un tramvai numit dorință la Automecanica Mediaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share