Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru operarea zborurilor Air Oradea

Consiliul Județean Bihor a adoptat în ședința extraordinară de săptămâna trecută proiectul de hotărâre pentru selectarea unui operator care va efectua zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Oradea.

Compania Air Oradea, reprezentanta Primăriei Municipiului Oradea și a Consiliului Județean Bihor, a lansat vineri, 27 octombrie, procedura de licitație pentru desemnarea de către Air Oradea a unui operator privat pentru efectuarea unor zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional Oradea și negocierea clauzelor Contractului de asociere în participațiune dintre societatea Air Oradea S.A. și operatorul economic.

„Punctajul este de natură a favoriza companiile care solicită Air Oradea participarea în acest proces cu cea mai mică sumă. De asemenea, se punctează companiile care pun la dispoziție un număr cât mai mare de locuri pentru călători, însemnând fie aeronave cu o capacitate mare, fie o frecvență mai mare. Totodată, se punctează zborurile charter, pentru că acestea constituie o sursă de venit pentru Aeroport  și un confort pentru orădeni. Cei care pleacă în concediu nu mai sunt puși în situația de a pleca la 150 – 300 de kilometri pentru a se îmbarca de pe alte aeroporturi”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Rute

Compania are în vedere cooptarea unui partener privat în vederea înființării unei asocieri (sub forma unei asocieri în participație) pentru operarea în condiții de rentabilitate economică a unor noi curse aeriene de pe / către Aeroportul Internațional Oradea, după următorul plan de lansare și operare a destinațiilor de zbor, cu mențiunea că se va avea în vedere zborul tur-retur:

  • ruta Oradea (OMR) – București (OTP) – zbor de linie (activitate obligatorie): 5 zboruri/săptămână – frecvență minimă;
  • ruta Oradea (OMR) – Londra (oricare aeroport) – zbor de linie (activitate obligatorie): 3 zboruri/săptămână – frecvență minimă;
  • una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea către destinații relevante (activitate facultativă, se va puncta suplimentar).

Criterii

Criterii minime de calificare referitoare la experiență similară:

  1. a) ofertantul trebuie să aibă cel puțin 3 ani de experiență în domeniul operării de curse aeriene pentru pasageri pe rute interne și internaționale;
  2. b) ofertantul trebuie să dovedească operarea activă constantă, fără întreruperi sau retrageri, pe zboruri de linie și charter în ultimii 2 ani;
  3. c) ofertantul trebuie să fi asigurat transportul a minimum 1 milion de pasageri în ultimii 3 ani de operare (cumulat), cu mențiunea că depășirea acestui prag se va puncta suplimentar;
    d) ofertantul trebuie să opereze deja zboruri de linie cu destinațiile București și Londra.

 

„Această primă etapă ar urma să se finalizeze până la sfârșitul lunii noiembrie, când, pe baza asistenței pe care urmează să o primim de la o companie specializată, ar urma să se stabilească detaliile acestei colaborări, în așa fel încât să avem noi zboruri, iar participarea Air Oradea să se facă în condiții cât mai avantajoase”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul limită pentru solicitarea clarificărilor din partea operatorilor economici interesați este 10 noiembrie, urmând ca până pe 17 noiembrie, Air Oradea să transmită răspunsurile la aceste solicitări. Termenul pentru depunerea ofertelor de către cei interesați este 29 noiembrie.

Decizia Air Oradea de a iniția o asociere cu un operator aerian este justificată din perspectiva creșterii ritmului de dezvoltare economică locală a orașului Oradea și județului Bihor în ultimii ani, constatându-se astfel necesitatea asigurării accesibilității aeriene către București și alte orașe europene.

Air Oradea a fost înființată în octombrie 2021 de către Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor, cu scopul de a dezvolta, în condiții concurențiale de piață, activitatea economică de operare zboruri aeriene de pe Aeroportul Internațional Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În august 2023 producția industrială la nivel de județ a crescut cu 17,8% faţă de aceeaşi lună din 2022.

Deficit comercial uriaș pentru Cluj: aproape 1 miliard de euro

Articolul următor

Centrul de Studii Est-Asiatice va fi inaugurat de Universitatea de Vest din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share