Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA Romania finanțează viitorii antreprenori ai Clujului

FIX este cel mai mare program național de incubare a ideilor inovatoare oferit tinerilor din Cluj-Napoca, având vârsta cuprinsă între 16 și 26 ani. Maria Metz – CEO al NTT DATA Romania, și Emil Petru - COO, au participat la gala de închidere a programului FIX, ediția 2023.
Programul derulat la Cluj-Napoca beneficiază de finanțări din partea mai multor companii locale și internaționale | Foto: PCN

Compania informatică a anunțat participarea sa ca partener al Fondului de Inovare și Experiment Cluj.

“FIX este cel mai mare program național de incubare a ideilor inovatoare oferit tinerilor din Cluj-Napoca, având vârsta cuprinsă între 16 și 26 ani. Maria Metz – CEO al NTT DATA Romania, și Emil Petru – COO, au participat la gala de închidere a programului FIX, ediția 2023. La această experiență au luat parte 120 de participanți.

Aceștia s-au bucurat de sprijinul a peste 100 de mentori, experți și traineri care i-au îndrumat și i-au ajutat să își dezvolte ideile de startup. NTT DATA Romania susține startup-urile care își propun proiecte prin care să îmbunătățească calitatea vieții comunității. Ne bucurăm că prin contribuția noastră am oferit șansa unor tineri frumoși să pornească pe drumul antreprenoriatului”, spun reprezentanții companiei.

În cadrul Galei FIX Cluj au fost anunțați premianții ediției 2023. Patru echipe din cele 40 au obținut o finanțare totală de câte 50.000 de euro. Programul de la Cluj-Napoca a fost conceput pentru a sprijini ideile de startup propuse de tineri în vederea creării unui ecosistem social sustenabil.

Acesta adună diferiți actori pentru a susține inovația și învățarea transformațională. FIX este implementat de Clusterul de Educație (C-EDU), Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Fondation Botnar.

Partenerii programului s-au angajat să sprijine acest mediu de experimentare. FIX 2023 s-a derulat între martie și octombrie. Cele două etape au fost ideația – 40 de echipe la start, care au primit o finanțare de 3.000 euro de la PCN; incubația, cu nouă echipe finaliste, care au primit o finanțare de 12.000 euro.

Câștigătoare au fost au fost Calmly – aplicație de wellbeing, QRSign – prima aplicație de acces la limbajul semnelor, Smilemobil – servicii de terapie și profilaxie dentară direct la pacienți, Zaiafet pe Lună – festival sustenabil care testează soluții nepoluante și modalități de a reduce risipa în industria de divertisment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dividendul brut pe acțiune este de 1,13 lei, iar printre beneficiari se află și antreprenorul Horia Ciorcilă, președintele BT Cluj, care deține un pachet de 4,59% din capitalul social

Un președinte de bancă fericit. Primește dividende de 8 milioane de euro

Articolul următor

GoTech World începe miercuri, 8 noiembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share