Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, cotată cu prima șansă la OTP Bank România

Dintre cele două oferte înregistrate la Banca Națională a României (BNR) pentru cumpărarea filialei OTP Bank, Banca Transilvania (BT) se află în postura de favorită
Grupul ungar speră să obțină un preț cât mai bun pentru banca sa din România | Foto: OTP Bank

Societatea bancară din Cluj este considerată ca favorită la preluarea filialei din țara noastră a grupului ungar, în actuala conjunctură de piață.

Dintre cele două oferte înregistrate la Banca Națională a României (BNR) pentru cumpărarea filialei OTP Bank, Banca Transilvania (BT) se află în postura de favorită, conform Economica.net. Probleme legate de nivelul prețului de vânzare și situația din Rusia au determinat Raiffeisen Bank să își reconsidere oferta.

Chiar dacă Raiffeisen Bank rămâne în cursă, surse oficiale din BNR spun că BT este favorită pentru achiziție, mai ales că prețul solicitat de grupul OTP a fost peste suma pe care erau dispuși austriecii să o ofere. BNR a primit oferte de la BT și Raiffeisen pentru vânzarea băncii din România a OTP, aflată pe locul 10 național după active.

OTP Bank România dispunea de active de 20 de miliarde de lei la jumătatea anului. Filiala OTP Bank este evaluată la 3-400 de milioane de euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către grup. OTP România are o cotă de piaţă de 2%, înregistrând în ultimii patru ani o creştere organică susţinută.

BT a cumpărat, de-a lungul timpului, Volksbank, Bancpost, Idea Bank, tranzacții care au contribuit la urcarea sa pe poziția de lider național. Raiffeisen Bank a achiziționat, în 2001, Banca Agricolă, iar în 2013 a preluat divizia de credite retail a CitiBank România. Raiffeisen România avea active de 66,8 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dezbaterea cu tema “Suntem pregătiți pentru noile modificări fiscale care afectează avocații?" a fost inițiată de către avocații clujeni Călin Iuga și Laura Elena Pop Chiorean, cu sprijinul directorului ICFN, Alexandra Servel.

Avocații clujeni au dezbătut noile modificări fiscale

Articolul următor
Facultatea de Business Cluj (FBC), din cadrul a Universității Babeș-Bolyai, organizează, în perioada 6-10 noiembrie, Școala de Toamnă Event Management.

Managerii marilor festivaluri ale Clujului, mentori pentru studenții europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share