Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci clădiri emblematice din Oradea, îmbrăcate pentru sărbătorile de iarnă

În aceste zile Oradea se pregătește de sărbătoare. Astfel, pe lângă tradiționalele instalații și figurine luminoase din centrul orașului, Primăria Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Vulturul Negru, Palatul Moskovits Adolf și fii și Casa Deutsch K. Ignác (str. V. Alecsandri nr. 2) vor fi împodobite cu motive reprezentative, precum globuri de mari dimensiuni, ghirlande, brazi de diferite mărimi, urși polari și funde decorative.

Toate costurile sunt susținute exclusiv de către firmele private care își desfășoară activitatea în aceste clădiri, cu excepția clădirii administrației publice locale, ale cărei costuri vor fi suportate din bugetul local.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

56% dintre angajații vor să-și schimbe jobul în 2024. Ce alte dorințe au angajații

Articolul următor
CJ Cluj a anunțat finalizarea lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy din localitatea Răscruci, comuna Bonțida. Proiectul a fost derulat în urma accesării de fonduri europene de 4 milioane de euro, plus 7,5 milioane din bugetul județului. Lucrările au vizat atât zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile. Pentru valorificarea obiectivului la potențialul său maxim și pentru transformarea acestuia într-un centru cultural reprezentativ pentru județ, etajul castelului cuprinde o bibliotecă - mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. În ceea ce privește subsolul imobilului, acesta include un spațiu expozițional. Investiția a constat și în restaurarea parcului castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. A fost construit un ponton din lemn, au fost refăcute porumbarul din mijlocul lacului și fântâna arteziană, au fost edificat un pod peste canal și două pentru șanțul de evacuare a apei lacului, fiind amenajate accesele auto și pietonale. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori. Mai mult, au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

“Giuvaierul” din Răscruci, reabilitat după șase licitații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share