Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Électricité de France şi Itochu din Japonia își doresc proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti

Sursa foto: CCIB

Proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti a stârnit interesul marilor companii la nivel mondial. Électricité de France şi Itochu din Japonia și-au oferit experiența, abordând Ministerul Energiei.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja în cadrul Future Energy Europe Summit, organizat în 23 noiembrie de Energy Hub și clubantreprenor.ro, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie București (partener instituțional), Atlantis România, Transgaz, Romgaz, Centrul Român al Energiei, Asociația Energia Inteligentă, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată și Asociația Studenților în Economie, Afaceri și Comunicare (ambele de la ASE), OMV Petrom, InAfaceri.ro și Nuclearelectrica.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat că în seara de 22 noiembrie a purtat discuții cu cele două companii de talie mondială legat de  proiectul Tarnița-Lăpuşteşti.

„EDF din Franţa şi Itochu din Japonia şi-au manifestat interesul faţă de acest proiect şi au venit proactiv către minister să îşi pună la dispoziţie toate resursele şi expertiza. Am explicat stadiul procedurii şi, după atribuirea studiului de fezabilitate, va fi o procedură competitivă de selecţie a unor parteneri privaţi pentru acest proiect”, a spus ministrul Energiei, la evenimentul organizat de Energyhub.ro

Proiectul de suflet al Ministrului Energiei este Tarniţa-Lăpuşteşti

La evenimentul  Future Energy Europe Summit, ediţia a II-a, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja și-a exprimat atașamentul față de hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti.

„Proiectul meu de suflet, şi vă rog să-l susţineţi, este Tarniţa-Lăpuşteşti (hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti – n. r.). Nu e doar proiectul meu, e un proiect al României şi el a fost asumat în cursul deceniilor, dar din păcate nu a fost niciodată dus la bun sfârşit. De aceea am reluat studiul de fezabilitate şi suntem în plină procedură de achiziţie publică. De altfel, şi aseară am avut o întâlnire foarte bună cu două dintre cele mai mari companii din domeniu din lume, EDF din Franţa şi Itochu din Japonia, care şi-au manifestat interesul faţă de acest proiect şi au venit proactiv către minister să îşi pună la dispoziţie toate resursele şi expertiza.

Am explicat stadiul procedurii şi, după atribuirea studiului de fezabilitate, va fi o procedură competitivă de selecţie a unor parteneri privaţi pentru acest proiect”, a afirmat Sebastian Burduja, la evenimentul Future Energy Europe Summit, ediţia a II-a, organizat în Aula Carol I, situată la Etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, citat de economica.net.

Électricité de France și Itochu

Électricité de France este cea mai importantă companie de utilități din Franța, având peste 156.000 de angajați și producând aproximativ 22% din energia electrică din Uniunea Europeană. Compania a fost înființată în anul 1946, prin naționalizarea a 1450 de companii de electricitate și gaz din Franța.

Istoria Corporației ITOCHU datează din 1858, când fondatorul companiei, Chubei Itoh, a început operațiunile de comercializare a lenjeriei. De atunci, ITOCHU a evoluat și a crescut de peste 160 de ani.
Cu aproximativ 90 de baze în 61 de țări, ITOCHU, unul dintre cei mai importanți sogo shosha, se angajează în comerțul intern, import/export și comerț în străinătate cu diverse produse, cum ar fi textile, mașini, metale, minerale, energie, produse chimice, produse alimentare, generale produse, imobiliare, tehnologia informației și comunicațiilor și finanțe, precum și investiții în afaceri în Japonia și în străinătate.

Future Energy Europe Summit

Future Energy Europe Summit și-a propus să vină cu soluții pentru dezvoltarea industriei și să prezinte ce capacități energetice vor trebui să fie închise, ce capacități vor fi modernizate și ce capacități noi de producție vor fi construite. Au vorbit cu această ocazie Iuliu Stocklosa, Președintele Camerei de Comerț și Industrie București, Dan-Dragoș Drăgan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Andrei-Aslan Macarovschi, Director General, Direcția Generală Inspecție și Supraveghere Teritorială a Activităților Miniere și a Operațiunilor Petroliere, Agenția Națională pentru Resurse Naturale (ANRM), Laurențiu Urulescu, Președinte, Consiliu Director, Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Silvia Vlăsceanu, Directorul Executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică, Mioara Iofciulescu, Managing Director, Atlantis România, Andreea Gilicel, Financial Manager, Nofar Energy, Claudiu Crețu, Director General, Electrocentrale București, Dalia Stoian, Project Director Soluții Sustenabile, EFdeN.

Preocupările organizatorilor nu s-au limitat doar la a informa comunitatea de afaceri cu privire la noutățile în domeniu, ci au vizat, de asemenea, implicarea în organizarea unor întâlniri dedicate facilitării parteneriatelor pentru valorificarea oportunităţilor create de aceasta piaţă şi pentru finanţarea proiectelor energetice. In acest context, este de remarcat colaborarea deosebita stabiită cu CNR-CME si sustinerea pe care o acordă de peste 15 ani, organizării Forumului Regional al Energiei – FOREN, platformă importantă de comunicare și schimb de informații pentru reprezentanții industriei energetice din Europa Centrala și de Est.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a aprobat proiectul dotării Compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea

Articolul următor

O nouă investiție de top în domeniul sănătății la Târgu Mureș: Centrul Medical CardioClinic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share