Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Pârtia olimpică din Borșa va atrage mulți investitori”

Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS) a eliberat certificatul care consfințește dreptul de a organiza acest gen de competiții pe pârtia olimpică din orașul Borșa.
Proiectul de 27 milioane € prevede investiții semnificative atât pentru sport, cât și pentru turism | Foto: Primăria Borșa

Domeniul schiabil din stațiunea maramureșeană a devenit singurul din România omologat internațional pentru o probă de viteză în acest sport.

Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS) a eliberat certificatul care consfințește dreptul de a organiza acest gen de competiții pe pârtia olimpică din orașul Borșa. “Este o realizare excelentă, o dezvoltare a domeniului schiabil la care ne așteptam de mai multă vreme. Faptul că autoritățile locale au reușit să facă unul dintre cele mai bune domenii schiabile din România nu poate decât să ne bucure.

Putem să dezvoltăm și în zona Maramureșului cluburi pentru sporturile de iarnă. Este una dintre cele mai complexe pârtii și pentru sportul de performanță, și pentru turism. Asta nu va face decât să crească din punct de vedere economic și inclusiv social zona Borșa și să atragă cât mai mulți investitori.

Toate pârtiile din România sunt omologate de către specialiștii de la FIS pentru slalom și slalom uriaș. Borșa este deocamdată singura pârtie din România omologată nu numai pentru slalom și slalom uriaș, ci și pentru o probă de viteză, pentru Super G”, a spus Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi Biatlon.

Pârtia olimpică a primit mai multe omologări emise de FIS pentru organizarea de competiții de schi alpin. “Din sezonul 2023-2024, Borșa va putea organiza orice tip de concurs de schi alpin sub egida FIS, fiind singura pârtie din România care are toate omologările necesare și una dintre puținele din Europa de Est”, a informat edilul orașului, Sorin Timiș.

Administrația locală a anunțat un proiect pe fonduri UE: Terase Belvedere, refugiu Salvamont și refugiu montan. Acestea urmează să fie construite în zona stației superioare a telegondolei. Proiectul este vizat spre finanțare pe Programul Operațional Regional 2020-2027 axa 7, investiții în turism.

Primăria are un program care să atragă non-stop turiștii în această zonă. Borșa a devenit o destinație care apare tot mai des pe harta pasionaților de schi, odată cu activarea pârtiei olimpice amplasată pe versantul nordic al Munților Rodnei, readusă în circuit în ultimii ani.

Domeniul schiabil are și instalație de transport pe cablu tip telegondolă, de 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane / oră, 56 de gondole cu opt locuri. Noua telegondolă leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică. Proiectul de 27 milioane euro mai prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km). Alte amenajări sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat, școală de schi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BEROCC and Prahova Chamber of Commerce organize the „5th Real Estate Forum 2023”

Articolul următor

Echipa Complexului President a câștigat trofeul „D’ale porcului” în întrecerea profesioniștilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share