Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

14 companii sălăjene, pe primul loc în topul național

Camera de Comerț și Industrie Sălaj (CCIS) a dat publicității Topul Județean al Firmelor (TJF) pe 2022, întocmit în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României

Afacerile societăților comerciale din județ prezente pe primele 10 poziții în România se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Camera de Comerț și Industrie Sălaj (CCIS) a dat publicității Topul Județean al Firmelor (TJF) pe 2022, întocmit în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, potrivit Graiul Sălajului. 92 de companii din județ s-au clasat pe primele 10 poziții în clasamentul național, cu o cifră de afaceri totală de 5,9 miliarde de lei și un profit din exploatare de 765 de milioane, performanțe realizate cu 5.620 de salariați.

Cele 14 societăți sălăjene de pe primul loc sunt Silcotub (foto), DBI Global Supply Chain Romania, TTP Coffee Sensor, Rom Dinarom, Boglar Champ, Mega Global Invest, SWE-RO Translator Consult (Zalău), VERSYCNC Tech (Șimleu Silvaniei), Hanna Instruments (Nușfalău), Nordman baum (Camăr), Nova Funghi (Zimbor), Tur Cento Trans (Bădăcin), Amazing Service (Jac).

„În acești 30 de ani, mediul de afaceri a avut parte de multe provocări, s-a luptat să supraviețuiască și să se adapteze. Este foarte important însă că, după trei decenii, am rămas împreună și am demonstrat că business-ul funcționează în România. În fiecare an observăm creșteri, fie că vorbim de numărul de companii care depun bilanțul financiar, fie de cifra de afaceri sau profit”, a declarat președintele CCIS, Paul Morar.

TJF prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții. 1.647 de firme au fost incluse în primele 10 poziții, cu o cifră de afaceri cumulată de 13,1 miliarde de lei și un profitul din exploatare de 1,5 miliarde.

Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 11,76% din totalul afacerilor. Pentru realizarea TJF au fost analizate 8.097 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în județ. TJF se întocmește luând în calcul cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și capitalului angajat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect transfrontalier de promovarea turismului, meșteșugurilor și culturii în Bihor și Hajdú-Bihar

Articolul următor
Am avut plăcerea să găzduim la TeraPlast o vizită educativă pentru studenți datorită inițiativei InfoTech - proiect marca Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT - UTCN).

Fabrica bistrițeană TeraPlast, angrenată în proiectul Infotech

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share