Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stațiunile montane ale Clujului vor fi racordate la rețeaua de apă

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, și directorul general al Companiei de Apă Someș (CAS), Călin Neamțu, au participat la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte.
La semnarea contractului au participat nouă primari din zona montană | Foto: CJ Cluj

Investiția de 5,5 milioane de euro din proiectul “Apă pentru Apuseni” vizează conectarea a 9.500 de locuitori din zona de munte a județului.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, și directorul general al Companiei de Apă Someș (CAS), Călin Neamțu, au participat la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte. Documentul a fost parafat de primarii comunelor din zona montană a Clujului: Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău.

Această investiție vine în completarea celor realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni, susțin inițiatorii proiectului.

Canalizarea mai așteaptă

„Este un proiect extrem de important, finanțat exclusiv din fonduri ale CJ, la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt.

Alături de investițiile recent încheiate de CJ în reabilitarea și modernizarea drumurilor din zonă, va aduce un plus de bunăstare și confort celor 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu CAS, implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate”, a declarat președintele CJ Cluj.

Contractul de lucrări care vizează alimentare cu apă a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, din sursa orașului Huedin, are o valoare de 23,1 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Banii sunt asigurați din Fondul Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către CAS și restituite de CJ în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, în doi ani. Vor fi realizate 52 km de conducte de alimentare cu apă, cu șapte stații de pompare și cinci rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Incubator de afaceri deschis la Oradea într-un fost spital de psihiatrie

Articolul următor

Proiect transfrontalier de promovarea turismului, meșteșugurilor și culturii în Bihor și Hajdú-Bihar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share