Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala UMF „Iuliu Hațieganu”, de la competitivitate la excelență

La câteva zile după reconfirmarea ca Rector al Univesității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a doamnei Prof. Univ. Dr. Anca Dana Buzoianu, la Cluj-Napoca, în prestigioasa instituție academică a fost sărbătoare. Gala UMF „Iuliu Hațieganu” a avut loc în aula de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 23, în atmosferă de mare sărbătoare, prilej cu care au fost acordate Premiile UMF „Iuliu Hațieganu” pentru anul 2023.

Premiile au fost acordate pentru fiecare din cele trei facultăți ale UMF, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. Pentru excelență în activitatea didactică și științifică, dar și pentru responsabilitatea socială și performanța medicală, cei mai merituoși au fost distinși în cadrul Galei Premiilor Universității.

Facultatea de medicină

Premiul „Victor Papilian”  a fost acordat Prof. dr. Sorana Bolboacă de la Informatică medicală și biostatistică, pentru vizibilitate națională și internațională, cât și pentru contribuția științifică.

Premiul „Octavian Fodor i-a revenit Prof. dr. Doina Todea de la Pneumologie, pentru coordonarea cărții Tratat de pneumologie, apărută la Editura Medicală Universitară „Iuliu Hațieganu”, 2023.

Premiul „Ion Chiricuţă” i-a revenit Conf. dr. Florin Zaharie, de la Chirurgie III pentru contribuția științifică și profesională.

Premiile pentru excelenţă didactică au fost atribuite dr. Daniela Eniu de la Biofizică medicală și dr. Dan Mihu de la Obstetrică-Ginecologie II.

Premiul de excelență în cercetarea științifică a ajuns în acest an la Prof. dr. Adriana Filip, de la Anatomie și embriologie.

Facultatea de Farmacie

Premiul „Teodor Goina”  pentru excelență în activitatea didactică, de cercetare și administrativă a fost conferit Prof. dr. Mariana Palage, disciplina Chimie Terapeutică.

Premiul pentru excelență didactică a fost unul colectiv și a răsplătit colectivul disciplinei Chimie farmaceutică.

Premiul de excelență în activitatea științifică a fost acordat Prof. dr. Ede Bodoki, disciplina Chimie analitică și analiza instrumentală.

Facultatea de Medicină Dentară

Premiul „Gheorghe Bilaşcu” , acordat pentru dezvoltarea și susținerea francofoniei Conf. dr. Anca Ștefania Mesaroș de la Propedeutică Dentară, Estetică.

Premiul „Iulia Chira”, răsplătește excelență în activitatea didactică a Conf. dr. Andrada Soancă, de la disciplina de Parodontologie.

Premiul de excelență în activitatea științifică a revenit Șef lucr. dr. Andreea Ciurea, de la  disciplina de Parodontologie.

 La Gala UMF au fost răsplătiți și tinerii cercetători

Au fost premiate articolele cu cel mai mare factor de impact publicat de tineri cercetători (sub 40 ani) în anul universitar anterior.

Facultatea de Medicină a acordat premiile Asist. dr. Mihai Lupu, disciplina Fiziologie, Asist. dr. Oana Nicoară Farcău – Disciplina Medicală III și Asist. dr. Cătălin Constantinescu– Disciplina ATI II.

Facultatea de Farmacie a premiat-o pe Asist. dr. Ana-Maria Vlase, disciplina Botanică farmaceutică.

Facultatea de Medicină Dentară a oferit premiul Asist. drd. Sebastian Stoia – disciplina Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și Implantologie.

Premiile speciale ale UMF „Iuliu Hațieganu”

Premiul „Manuela Gozariu Le Bars” i-a revenit Șef de lucrări dr. Lorena Ciumărnean, de la Facultatea de Medicină, Disciplina Medicală IV

Premiul „Ion Baciu” , pentru cea mai bună teză de doctorat, a fost câștigat de Asist. dr. Constantinescu Cătălin.

Premiul pentru administrație a răsplătit efortul Valeriei Meseșan, secretar-șef UMF „Iuliu Hațieganu”

Premiul pentru responsabilitate socială a fost atribuit Conf. dr. Marius Negucioiu, disciplina Protetică dentară

Premiile pentru performanță medicală

Premiul pentru domeniul chirurgical

Primul premiu al categoriei i-a revenit Prof. dr. Nicolae Crișan, de la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. Premiul a fost acordat pentru contribuția adusă chirurgiei robotice și laparoscopice în domeniul urologiei, centrul universitar Cluj-Napoca devenind principalul centru de chirurgie minim invazivă din România.

Al doilea premiu al categoriei a fost obținut de Conf. dr. Emanuel Palade , de la Spitalul Clinic de Pneumofiziologie „Leon Daniello”, Chirurgie Toracică . Premiul a răsplătit contribuția adusă evoluției chirurgiei toracice clujene și pentru o îndelungată și susținută activitate clinică, didactică și științifică, națională și internațională.

Premiul pentru domeniul medical

Câștigătorul este Prof. dr. Romeo Chira, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – pentru activitatea profesională deosebită, în special pentru metodele bioptice ecoghidate.

Premiul pentru domeniul laborator/paraclinic

A fost premiat Conf. dr. Cosmin Caraiani de la disciplina Radiologie și Imagistică, pentru proceduri inovatoare în imagistică.

Marele Premiu Iuliu Haţieganu”

Marele premiu a fost acordat ex aequo unei personalități medicale și unui tânăr promițător. Deloc surprinzătoare premierea Prof. Univ. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, de la disciplina Chirurgie oncologică și ginecologie oncologică, pentru activitatea științifică și de promovare a universității.

Tânărul Dr. Vlad Eniu este deținătorul acestui onorant premiu, acordat pentru înființarea și coordonarea corului și orchestrei universității, MedStrings.

Diploma pentru titlul de PROFESOR EMERIT

Tot cu această frumoasă ocazie au fost acordată diploma aferente titlului de Profesor Emerit Prof. dr. Sorin Marian Dudea, disciplina Radiologie și Imagistică, pentru calitățile didactice de excepție si pentru contribuția la dezvoltarea universității.

Diplomele pentru întreaga activitate acordate cadrelor didactice pensionate în acest an

Diplomele au răsplătit efortul cadrelor universitare de a face, cu rigoarea lor academică și cu pasiunea pentru menirea de formatori, ca UMF „Iuliu Hațieganu” să fie o universitate meritorie, inclusă în topul celor 12 instituții de învățământ superior clasificate ca universități de cercetare avansată și educație.

Facultatea de Medicină

  • dr. ANDRIEȘ GABRIEL LAURENȚIU, disciplina Radiologie şi imagistica. Medicină nucleară
  • dr. TRAIAN-SORIN BARBU, disciplina Chirurgie IV
  • dr. MARIA CRIȘAN, disciplina Histologie
  • Sef lucr. dr. EMIL ONACA, disciplina Medicina de familie
  • dr. IULIAN OPINCARIU, disciplina Anatomie si embriologie
  • dr. HOREA VLADI MATEI, disciplina Biologie celulară și moleculară.

Facultatea de Farmacie

  • Prof. dr.  CONSTANTIN-MIHAI LUCACIU, disciplina Fizică farmaceutică – biofizică
  • Prof. dr.  VALENTIN ZAHARIA – disciplina Chimie organică.

Facultatea de Medicină Dentară

  • dr. MÎNDRA-EUGENIA BADEA, disciplina Prevenție în medicina dentară
  • dr. CRISTINA MARIANA GHERVAN,   disciplina Specialități medicale
  • dr. ALINA-MONICA PICOȘ, disciplina Protetică dentară.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
The Glowing Garden recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou, care au impresionat întreg mapamondul.

Expoziție cu 170 de instalații luminoase în Iulius Parc

Articolul următor

Primele contracte semnate prin Programul Regional Vest. 220 mil lei pentru Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share