Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2.300 de donații pentru Școala Încrederii

Cu sprijinul acestui proiect, ASI și-a dezvoltat capacitatea organizațională de a desfășura campanii de donații de la persoane fizice, în mediul digital și prin SMS.

În perioada 1 aprilie 2022 – 31 octombrie, Asociația Școala Încrederii (ASI) a derulat proiectul „Povestea merge mai departe – creșterea capacității de fundraising pentru schimbare în educație”.

Cu sprijinul acestui proiect, ASI și-a dezvoltat capacitatea organizațională de a desfășura campanii de donații de la persoane fizice, în mediul digital și prin SMS. Sumele astfel obținute au fost și vor fi utilizate pentru derularea programului Școala Încrederii. Din primăvară, au fost făcute peste 2000 de donații prin SMS și 300 de donații online.

Cea mai importantă campanie organizată de ASI anul acesta a fost „Revoluție în educație”. Toți românii au fost încurajați să spună experiențele lor legate de bullying și violență prin care au trecut în copilărie și nu numai. 300 de oameni s-au deschis și au avut curaj să povestească prin ce au trecut, iar în acest fel au reușit cu toții să arate că fenomenul bullying-ului este, în realitate, mai mare decât în statistici.

Drept urmare, au fost apoi încurajați să susțină Școala Încrederii, programul care contribuie la scăderea bullyingul din școli, prin schimbarea strategiei de gestionare a conflictelor din abordarea punitivă în una reparatorie.

În urma training-urilor și a sesiunilor de coaching oferite de specialiști în educație, aceste școli devin locuri sigure, unde se promovează bunătatea și respectul, unde profesorii sunt instruiți să gestioneze conflictele, iar părinții sunt sprijiniți pentru a menține copiii în siguranță atât la școală, cât și acasă.

„La început părea dificil și, pe alocuri, fără succes. Dar iată-ne acum, aici, cu sute de școli care și-au exprimat nevoia de a se alătura rezolvării problemei identificate de noi: elevii din școlile noastre se simt singuri, triști, neînțeleși, neauziți. Într-un cuvânt, invizibili.

Pentru asta am apăsat o pedală grea e a misiunii noastre și am început prin a spune <<stop>>, prin campanii în care poveștile dureroase ale părinților, elevilor și profesorilor au zguduit rețelele de socializare, au redeschis răni adânci și au tras semnale de alarmă. Am ales să fim noi cei care spun lucrurilor pe nume: elevii din România nu sunt în siguranță la școală.

Am primit sute de mesaje care ne-au confirmat că nu mai avem timp de pierdut. Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără fondurile obținute prin programul Active Citizens Fund România (ACFR), care ne-a dat avânt și am putut da mesajul cât mai departe. Mulțumim cu recunoștință!”, completează Ruxandra Mercea, fondatoarea Școlii Încrederii.

Proiectul a fost derulat cu sprijinul financiar al ACFR, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului a fost creșterea capacității de atragere de fonduri și asigurare a sustenabilității ASI Cluj-Napoca, având ca impact pe termen lung îmbunătățirea situației beneficiarilor finali.

Bugetul proiectului a fost de 99.790 de euro pentru creșterea capacității organizației de a atrage fondurile necesare pentru implementarea programului „Școala Încrederii în 1.200 de grădinițe și școli de stat până în 2023”.

ASI implementează un nou model de școală românească, în care fiecare copil contează, profesorii au grijă de elevi, directorii sunt lideri și părinții se implică. Durata programului este de 5 ani pentru fiecare instituție de învățământ înscrisă. După 4 ani de la lansare, ASI lucrează cu 284 de școli și grădinițe de stat din 37 de județe și București, o comunitate de 148.000 de elevi și 11.000 de cadre didactice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2,7 miliarde euro, cererea de plată trimisă de MIPE către Comisia Europeană

Articolul următor
Compania De’Longhi România a raportat, pentru 2021, o cifră de afaceri de 2,26 miliarde de lei, în creştere cu 38%

De’Longhi angajează peste 200 de operatori la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share