Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arxia: recesiunea economică va fi resimțită de industria tech

Recesiunea economică va fi puternic resimțită de anumite segmente ale industriei tech, a afirmat CEO-ul companiei de IT Arxia Cluj

În 2024 se va restrânge disponibilitatea de investiții în proiecte și produse IT noi fără perspectivă de profitabilitate pe termen scurt, susține Daniel Homorodean.

Recesiunea economică va fi puternic resimțită de anumite segmente ale industriei tech, a afirmat CEO-ul companiei de IT Arxia Cluj, potrivit Digitalio. “Vor fi cel mai mult afectate companiile implicate în suportul creșterilor startup-urilor și în outsourcing pentru proiecte corporate care nu sunt deja mature.

Va fi o perioadă grea și pentru programatorii care activează ca freelancer și pentru cei aflați la început de drum în cariera tech. În schimb, transformarea digitală se va accelera, fiind o necesitate pentru eficientizarea costurilor. Vor fi oportunități foarte bune pentru companiile care oferă soluții de îmbunătățire a productivității pe diverse segmente.

Va crește adopția soluțiilor cu componentă de inteligență artificială (AI) și a serviciilor și produselor de securitate cibernetică. Vom vedea o dezvoltare accelerată a platformelor AI și o sofisticare a aplicațiilor acestora, cu accent pe automatizarea activităților.

Vom asista la o evoluție semnificativă de la ideea de asistent virtual la cea de angajat virtual, cu consecințe majore atât în productivitatea organizațiilor, cât și în disrupția unor domenii de afaceri cum ar fi cel de outsourcing al proceselor de business”, a spus oficialul Arxia.

Compania va miza pe propriile produse și pe expertiza în domeniile cheie ale activității sale: transformarea digitală, procesele de achiziție, facturarea electronică, tehnologiile open source folosite la nivel strategic pentru guverne. În 2023 Arxia s-a extins cu proiecte și produse în Chile, Ruanda, Uganda, Tunisia, Ghana, a susținut seminarii în Senegal și Gambia, demarând discuții cu guverne din Oceania și Africa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Zilele acestea, Riyadh găzduiește un eveniment de o importanță majoră în domeniul afacerilor și nu numai: 𝐭𝐡𝐞 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞 (𝐆𝐋𝐌𝐂). 👏 GLMC este punctul central pentru colaborarea globală privind evoluția pieței muncii la nivel mondial, direcționând discuțiile în zona viitorului legistației privind munca, standardelor și inovației. Acesta reprezintă o platformă globală de o importanță majoră pentru reglementatori, angajatori și societatea civilă, în scopul colaborării și promovării soluțiilor inovatoare pentru forța de muncă și piața muncii. Suntem entuziasmați să îl avem pe CEO-ul ROMBAT, Alin Ioanes, ca speaker în cadrul acestui eveniment global, cu o audiență de peste 2000 de lideri politici, directori executivi, lideri ai organizațiilor internaționale, autorități de reglementare a pieței muncii, cercetători, academicieni, tinere talente și mass-media. Pe agenda GLMC există 8 teme principale: catalizatorul pieței globale a muncii, dificultățile privind competențele și productivitatea, transformările pieței muncii, munca pentru toți, inteligența artificială, reproiectarea pieței muncii, modul corect de reglementare și pregătirea pentru potențialele provocări din viitor. De fapt, GLMC își propune să fie locul în care se produc experiențele transformatoare pe piața globală a muncii.

Fermierii bistrițeni vor obține furaje inovative din deșeurile pomicole

Articolul următor
The Global Labor Marker Conference (GLMC) este punctul central pentru colaborarea globală privind evoluția pieței muncii la nivel mondial, direcționând discuțiile în zona viitorului legislației privind munca, standardelor și inovației.

Șeful Rombat, invitat la summit-ul muncii din Arabia Saudită

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share