Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: primul itinerariu cultural și culinar HCR din România

CH9 Specialty Coffee Brașov – parte din traseul cultural Historic Cafés Route

Brașovul este pus pe harta culturală a cafenelelor istorice. Trei locații de clasă au primit primele plachete oferite de traseul cultural Historic Cafés Route ca distincție și apreciere a Consiliului Europei pentru valoarea lor istorică.

Trei locații din Brașov alcătuiesc primul itinerariu Historic Cafés Route din România. Valoarea istorică a clădirilor în care sunt amenajate cele trei puncte de atracție culturale și culinare a contat, de asemenea, în alegerea Consiliului Europei.

„Găsim în Brașov multe locații care reflectă valori istorice, dar undeva trebuie făcut începutul și noi am luat criteriile care primează și am făcut selecția locațiilor pentru includerea acestora în acest circuit istoric din Europa,” declară Arnold Klingeis, ambasadorul HCR în România.

Prezent la invitația ambasadorului Arnold Klingeis a fost și britanicul James Chisnall, manager al Untravelled Paths Londra, cel care a propus conceptul Cafes Route Experience.

„Cred că o mulțiume de turiști străini vor fi interesați să vină să exploreze istoria și cultura din România,” subliniază James Chisnall, care mai aprecia aspectul istoric al clădirilor în care sunt amenajate cafenelele.

La Vatra Ardealului reprezintă cea mai renumită cofetărie din Brașov, cu o atmosferă de cofetărie de altă dată, care oferă prăjituri cu un gust special așa cum îl găsim în prăjiturile făcute de mama sau bunica acasă.

CH9 INSPIRATIO aflată în Curtea Johannes Honterus, cea mai istorică zonă construită din Cetatea Brașovului, clădirea în care este amplasată aparținând Bisericii Evanghelice A.B.

Hotel Casa Chitic este un hotel care se află într-o clădire istorică construită în anul 1697 ce a combinat cu success arhitectura istorică cu cele mai mari standarde tehnologice în materie de confort hotelier, situate în centrul vechi al Municipiului Brașov, în apropiere de Biserica Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XV-XVI.

Locațiile sunt reprezentative prin stilul arhitectural manifestat în Brașov, sunt purtătoare de istorie de-a lungul anilor, supraviețuind incendiului din 1689 și ducând povestea comunității brașovene mai departe până în zilele noastre.

Historic Cafes Route oferă vizitatorilor oportunitatea de a porni într-un itinerar tematic încântător, de a face un pas înapoi în timp, de a se bucura de istoria și luxul „Cafenelelor de aur”, de a se familiariza cu rolul important pe care l-au jucat în trecut și de a continua să modeleze societatea Europeana și conturează istoria culturală a Europei.

Natura membrilor Rutei Cafenelelor Istorice, reprezentând cafenele, restaurante și hoteluri, oferă traseului infrastructura pentru a promova produse turistice care fac posibilă interconectarea cu cele 47 Rute Culturale susținute de Consiliul Europei, esența culturală a bătrânului continent, traseele culturale care au fost considerate de statele membre ale Consiliului Europei că reprezintă cel mai bine istoria, evoluția, crizele și patrimoniul Europei.

Citește și despre cafenelele istorice din Sibiu aici.

Credit foto – CH9 Specialty Coffe, La Vatra Ardealului

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Voluntari din SUA, Canada și Marea Britanie ridică locuințe sociale la Cluj

Articolul următor
În inima măreției și liniștii, Sfântul Munte Athos - cunoscut ca "Grădina Maicii Domnului" -  este un loc sacru și plin de mister pentru cei ce îl caută.

Pelerinaj pe Athos

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share