Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație deschisă pentru modernizarea trecerilor la nivel din SRCF Cluj

Sursa foto: Depositphotos

SRCF Cluj a publicat prin intermediul sistemului electronic de achiziții publice  anunțul de licitație cu titlul Legătura Centura Oradea (giraţie Calea Sîntandrei)–Autostrada A3 (Biharia) şi aplicaţia de finanţare aferentă Axei prioritare 2–Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient POIM 2014-2020–OBIECT 2–Modernizare TN cu calea ferată situată la km 662+230 pe linia CF 400 Ep.Bihor–Halmeu, între staţiile Ep.Bihor–Biharia –b)Introducere instalaţie SAT la km 662+230 CFR.

Valoarea totala estimată a contractului este de 1.659.546,13 lei, echivalentul a 333.000 de euro.

Proiectul SRCF Cluj

Obiectivul general al proiectului este realizarea unei prelungiri a inelului ocolitor al oraşului, pe un traseu exterior zonelor urbanizate şi racord la viitorul traseu al autostrăzii A3, ce optimizează relaţiile pe teritoriul zonei metropolitane Oradea şi implicit ale municipiului Oradea cu alte drumuri naţionale şi judeţene conexe, în scopul creşterii mobilităţii la nivelul infrastructurii rutiere. Realizarea proiectului va asigura un confort optim la trecerea la nivel cu calea ferată şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin interzicerea accesului în pasaj a vehiculelor rutiere atunci cȃnd există parcursuri de circulaţie sau manevră pentru vehiculele feroviare.

Cum se prezintă zonele vizate din SRCF Cluj?

Ȋn zona trecerii la nivel, linia CF este în aliniament, neelectrificată, cale fără joante, traversează o singură linie (linia curentă), unghiul de intersecţie cu calea ferată este de 90⁰, lăţimea drumului în pasaj este de 6,00 m. Trecerea la nivel este amplasată pe linia CF 400 Episcopia Bihor – Halmeu, între staţiile Episcopia Bihor și Biharia, la km 662+230 CFR. Trecerea la nivel este, în prezent, semnalizată prin indicatoare rutiere de prioritate ICR. Suprastructura liniei CF 400 este alcătuită din: şină tip 65, traverse beton T13, prindere indirectă. Trecerea la nivel va fi echipată cu instalaţie de semnalizare SAT (semnalizare optică şi acustică la apropierea trenurilor) cu numărătoare de osii. Durata de execuție a lucrărilor este de maximum două luni calendaristice.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru licitația deschisă de SRCF Cluj este data de 18 ianuarie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 18 aprilie 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liceele cu profil agricol luate cu asalt de absolvenții claselor a VIII-a?

Articolul următor

Inspectorul Județean de Poliție Timiș va avea o clădire reabilitată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share