Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inspectorul Județean de Poliție Timiș va avea o clădire reabilitată

Inspectoratul de Poliție a Județului Timiș a transmis printr-un comunicat informații legate de proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează această instituție. Mai mult de 25 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrările vizate de acest proiect.  Data fixată pentru finalizarea proiectului este 14.02.2026.

Valoarea totală a contractului de elaborare a proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de: 25.370.003,89 de lei.

Valoarea eligibilă din PNRR este de: 18.455.084,16 lei cu TVA.

Proiectul IPJ Timiș gestionat de Ministerul Dezvoltării

„Având în vedere că Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, a accesat fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vă comunicăm că au început lucrările de renovare energetică moderată necesare realizării obiectivului de investiții denumit: Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei din cadrul reședinței Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, din municipiul Timișoara, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale“ se spune în comunicatul IPJ Timiș.

Proiectul aprobat se referă la creșterea eficienței energetice și va consta din lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; lucrări de reabilitare a sistemului de climatizare; montarea unui sistem de producere a energiei electrice utilizând surse regenerabile-panouri fotovoltaice; lucrări de reabilitare termică, constând în lucrări de izolare a fațadei exterioare prin anvelopare și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată.

Reducerea cheltuielilor cu utilitățile

Proiectului  va respecta principiul „Do No Significant Harm” care se referă la instituirea unui cadru potrivit investițiilor durabile, pentru a facccilita trecerea la un fond construit rezilient și verde.

„Obiectivul general al proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții“, mai precizează IPJ Timiș.

.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație deschisă pentru modernizarea trecerilor la nivel din SRCF Cluj

Articolul următor

Instituția Prefectului Județul Brașov a depus un proiect cu finanțare europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share