Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul continuă investițiile în infrastructura școlară, 270 locuri noi în creșe și grădinițe

Primăria Municipiului Sibiu continuă să investească în infrastructura școlară, din bugetul propriu și fonduri nerambursabile. 210 locuri noi în creșe și 60 de locuri de grădinițe, preconizează pentru 2024 Astrid Fodor, primarul Sibiului. Energie „verde” pentru propriul consum.

Primăria Muncipiului Sibiu continuă și în 2024 să investească în extinderea capacităților școlare. Proiectele de construcție a patru creșe și două grădinițe se află în diverse stadii.

Deja a fost asigurată finanțarea pentru construcția a trei creșe și o grădiniță. Este vorba despre o investiție de 20,16 milioane lei din care 8,5 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă. Din aceste fonduri vor fi amenajate într-o singură clădire o creșă cu 30 de locuri și o grădiniță cu 60 de locuri, ambele în Piața Cluj. Alte două creșe vor fi construite pe Calea Poplăcii și Strada Viitorului.

Pentru alte două spații de creșă și grădiniță, administrația publică locală anunță că a depus documentația necesară pentru atragerea fondurilor.

„Avem finanţarea asigurată pentru construcţia a două creşe pe Calea Poplăcii şi respectiv pe str. Viitorului. De asemenea, am depus în cadrul Programului Regiunea Centru un proiect pentru construcţia unei creşe şi grădiniţe pe Calea Şurii Mici. Pe lângă acestea, am fost înştiinţaţi la finalul lui decembrie că am obţinut fondurile europene şi pentru construcţia unei creşe şi grădiniţe în Piaţa Cluj, lângă Şcoala nr. 12. Astfel, intrăm în linie dreaptă pentru crearea a 210 locuri noi în creşe şi 60 locuri în grădiniţe”, declară primarul Astrid Fodor.

Cum vor arăta creșa și grădinița din Piața Cluj

Clădirea care urmează să fie construită în Piața Cluj va avea subsol, parter și etaj și o suprafață utilă de peste 1.600 de mp. Subsolul va fi rezervat bucătăriei, spălătoriei și spațiilor tehnice. La parter va funcționa creșa, cu 3 săli de grupă, fiecare cu câte un vestiar și un grup sanitar, o zonă multifuncțională cu  oficiu pentru servirea mesei și o zonă filtru, ce va include un spațiu destinat depozitării cărucioarelor, izolatorul cu grup sanitar și cabinetul medical. Etajul va fi destinat grădiniței, cu 3 săli de clasă, grupuri sanitare și vestiare, precum și o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei. În curte se vor amenaja spații verzi, alei și un loc de joacă.

Simulare – exterior creșă și grădiniță Piața Cluj, Sibiu

Proiectul Primăriei Municipiului Sibiu îndeplinește o serie de obiective de dezvoltare durabilă. Clădirea care găzduiește 90 de copii va genera energie verde solară, devenind sustenabilă din această perspectivă.

Simulare – exterior creșă și grădiniță Piața Cluj, Sibiu

Prin acest proiect se vor amenaja și rețelele de utilități în clădire: apă și canalizare, gaz, instalații sanitare și iluminat cu LED. Încălzirea se va realiza mixt, prin radiatoare, încălzire în pardoseală și ventiloconvectoare de tavan. Răcirea în sezonului cald se va face prin aceste ventiloconvectoare. Apa caldă va fi asigurată cu ajutorul a 10 panouri solare, iar energia electrică va fi asigurată prin panouri fotovoltaice montate pe terasa clădirii.

Clădirea va avea un sistem BMS (Building Management System) ce va monitoriza calitatea aerului interior, confortul termic, consumul de energie, apă rece și apă caldă din clădire, în scopul reducerii consumurilor.

Credit foto – simulare: Primăria Municipiului Sibiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tribunalul Bucureşti a decis că de insolvenţa Romaero se va ocupa firma de lichidare Trust Insolvency – Filiala Cluj împreună cu Synergy Partners

Trust Insolvency se ocupă de lichidarea Romaero

Articolul următor

Sarmizegetusa Regia, vizitată în 2023 de mai puțini turiști decât în pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share