Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record mondial înregistrat de porumbul Pioneer: 39,2 tone la hectar

Fermierii din SUA care au cultivat hibrizi de porumb de marcă Pioneer de la Corteva Agriscience au obținut performanțe dovedite în câmp, cu rezultate câștigătoare în concursul anual de randament al Asociației Naționale Americane a Cultivatorilor de Porumb (NCGA) din 2023.

Deținătorul titlului de cinci ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou punct de referință cu porumbul Pioneer.

Fermierii din SUA care au cultivat hibrizi de porumb de marcă Pioneer de la Corteva Agriscience au obținut performanțe dovedite în câmp, cu rezultate câștigătoare în concursul anual de randament al Asociației Naționale Americane a Cultivatorilor de Porumb (NCGA) din 2023.

David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial de 39,2 t/ha cu ajutorul hibridului de porumb P14830VYHR, de la Pioneer. Hula a depășit propriul său record mondial anterior, de 38,7 t/ha, stabilit în 2019, cu hibridul de porumb marca Pioneer P1197.

„Felicitări lui David și tuturor fermierilor câștigători din concursul organizat în acest an. Rezultatele voastre reflectă obiectivele incredibile la care aspiră fermierii din întreaga țară. De aceea continuăm să investim în cercetare și dezvoltare pentru a oferi fermierilor tehnologie avansată în semințe de porumb și genetica de top de care au nevoie pentru a avea succes în fermele deținute de aceștia”, a spus Judd O’Connor, președintele Afacerilor din America de Nord al Corteva Agriscience.

Acest randament de referință a fost atins cu un produs nou din clasa de hibrizi de porumb marca Pioneer. Pentru a aduce mai rapid pe piață hibrizi noi cu randament ridicat, Andy Ross, cercetător la Corteva Agriscience, explică puterea programului de dezvoltare a hibrizilor al companiei și modul în care noutățile Pioneer avansează pe piață.

„Știm ce părere au clienții noștri despre un hibrid considerat a fi un produs lider și care sunt avantajele importante ale acestuia. Având germoplasmă și oamenii noștri în diferite medii din Cordonul Porumbului, armonizăm cunoașterea și responsabilitatea pentru a rafina gama noastră de hibrizi de porumb cu particularități importante pentru clienții noștri. Pe măsură ce facem asta, schimbăm dinamica generală a germoplasmei noastre, pentru că facem îmbunătățiri constante pentru a răspunde nevoilor tuturor fermierilor noștri”, a declarat Ross.

Această victorie marchează a cincea oară când Hula stabilește un nou record mondial cu hibrizii de porumb Pioneer. „Când ne gândim care este sursa succesului nostru, parteneriatele strategice cu mulți furnizori de semințe, precum și relația pe care o avem cu Pioneer și echipa agronomică este mult superioară oricărei alte relații pe care o avem”, a spus Hula. „Nu avem doar un istoric dovedit, dar Pioneer are o moștenire semnificativă și genetică cu rezultate demonstrate”.

În legătură cu alegerea hibrizilor pentru anul viitor, Hula încurajează fermierii către noutățile Pioneer din portofoliul Corteva. Cu hibridul P14830, a obținut o producție de 39,08 t/ha și un randament de 37 t/ha cu hibridul P10811 – a fost primul an pe piață pentru ambii hibrizi. Hula a dezvăluit și cele două criterii principale după care se ghidează atunci când ia decizii privind semințele.

„Când selectăm un hibrid, este clar pentru noi faptul că urmărim să obținem o producție cât mai bună. Dar care este următorul pas pe care trebuie să-l depășești, fie că este vorba de boală, rezistență, calitatea boabelor, fenomenul de drydown sau maturitatea lor? Când alegem hibrizi, căutăm producție și rezistență, și apoi putem controla cele mai multe dintre celelalte aspecte. Dacă un fermier nu poate controla unele dintre probleme, atunci trebuie să aleagă un hibrid care să îi asigure nivelul de producție competitiv”, a spus Hula.

Pioneer se străduiește să ofere fermierilor un portofoliu divers de produse care să le satisfacă nevoile și cu care să obțină producții din ce în ce mai mari. Fermierii din 41 de state au obținut locul întâi, al doilea și al treilea în concursurile de producții cu 81 de hibrizi de porumb Pioneer, ceea ce a dus la mai multe victorii la nivel de stat, cu mai mulți hibrizi unici decât oricare altă companie de semințe. Aceste rezultate de producție evidențiază performanța constantă a produselor Pioneer® în multiple medii. Pentru vizualizarea tuturor rezultatelor din concursul de producție de anul acesta, vizitați Pioneer.com/NCGA.

Corteva este o companie globală dedicată exclusiv agriculturii, care combină inovația de vârf în industrie, implicarea directă cu clienții și execuția operativă pentru a furniza soluții profitabile pentru cele mai urgente provocări ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obține o preferință de piață avantajoasă prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul echilibrat și global diversificat de semințe, produse și servicii pentru protecția plantelor și produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o linie tehnologică bine poziționată pentru a stimula creșterea, compania este angajată să maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborând cu părțile interesate din întregul sistem alimentar pentru a-și îndeplini promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația Pro Infrastructură (API) a transmis previziunile sale rutiere pentru marile proiecte de transport rutier (autostrăzi, drumuri expres, centuri) care se pot concretiza în 2024.

Șantierele Autostrăzii Transilvania în 2024. “Zalău, la Sfântu’ Așteaptă”

Articolul următor
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a informat că, din 8 ianuarie, continuitatea serviciilor publice pe toată zona cuprinsă între Cluj și Oradea va fi asigurată prin introducerea serviciilor de autocare sau autobuze.

Închiderea liniei ferate Cluj – Oradea prinde CFR Călători pe picior greșit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share