Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: Electrificarea transportului elevilor în județ pe fonduri europene

Microbuz școlar electric

Consiliul Județean Alba electrifică transportul pentru elevi. Au fost demarate demersurile pentru achiziția a 26 microbuze eletrice. Valoarea totală estimată este de 30 milioane lei.

Consiliul Județean Alba a început procedurile pentru realizarea achiziției de microbuze eletrice pentru elevii din județ. În acest moment, sunt așteptate ofertele financiare, cu deadline 22.01.2024.

Contractul prevede achiziția pe 2 loturi, de 2 unități, respectiv 24. Primul lot constă din 2 microbuze cu 8 + 1 locuri pe scaune, din care unul din cele 8 locuri este destinat persoanelor cu dizabilități. Lotul al doilea constă în 24 de microbuze cu 16 + 1 locuri, cu aceeași specificație în cazul persoanelor cu handicap.

Valoarea totală estimată de autoritatea contractantă ajunge la 30,17 milioane lei, din care valoare primului lot este de aproximativ 500.000 lei, iar pentru al doilea lot este de 29,7 milioane lei.

Costurile per unitate și criteriile de atribuire

Costul per unitate în cazul microbuzului cu 8+1 locuri este de 250 mii lei, iar pentru cel cu 16+1 locuri depășește 1,23 milioane lei.

Criteriile de atribuire a contractului nu sunt aplicate pe principiul prețul cel mai scăzut, ci pe raportul calitate – preț. Factorii de evaluare a ofertelor au ponderi diferite. Astfel, 40% se acordă prețului ofertei, 20% perioadei de garanție standard de funcționare a microbuzului electric, 20% perioadei de garanție acordată grupului de baterii și 20% autonomiei de mers a microbuzului electric garantată de furnizor.

Perioada de garanție minimă acceptată privind funcționarea microbuzului este de 2 ani. Orice ofertă sub 2 ani este considerată neconformă și respinsă.

În cazul grupului de baterii, perioada de garanție minimă acceptată este de 4 ani.

Autonomia de mers garantată de furnizor sub limita de 200 km va fi considerată neconformă.

Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba” beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi – apel „Microbuze electrice pentru elevi”.

Credit foto: sibiulinimagini.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Satu Mare a atras mai mulți turiști în 2023

Articolul următor

Autoritatea pentru Reforma Feroviară relansează licitația pentru achiziția a 12 rame electrice pe hidrogen. Niciuna nu va ajunge în Transilvania sau Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share