Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER a cumpărat energie electrică de 70 milioane € de pe OPCOM

Societatea Energetică Electrica (SEE) București a anunțat că două dintre filialele sale au realizat contracte, la prețul de 450 lei/MWh, prin Mecanismul de Achiziție Centralizată de Energie Electrică (MACEE).
Cea mai nouă stație de transformare a companiei clujene, din localitatea maramureșeană Leordina | Foto: DEER

Pentru contractul încheiat de societatea clujeană au fost constituite garanții de 40 de milioane €.

Societatea Energetică Electrica (SEE) București a anunțat că două dintre filialele sale au realizat contracte, la prețul de 450 lei/MWh, prin Mecanismul de Achiziție Centralizată de Energie Electrică (MACEE). Acționarii și investitorii SEE au fost informați despre încheierea celor două contracte de vânzare-cumpărare prin MACEE, pentru întreg anul 2024.

Obiectul contractului îl reprezintă vânzarea de către Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale (OPCOM) și cumpărarea de către Electrica Furnizare București (EFSA) și Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj a cantităților de energie electrică alocate prin intermediul MACEE, la 450 lei/MWh.

“Valoarea contractului EFSA – OPCOM este de 917 milioane de lei – estimată pentru anul 2024, corespunzătoare unei cantități estimate de 2,03 milioane MWh energie electrică și unei durate a contractului de 12 luni. Aceasta se poate actualiza lunar în funcție de cantitatea suplimentară prognozată, conform MACEE. Pentru acest contract s-au constituit garanții de 374 de milioane de lei.

Valoarea contractului DEER – OPCOM este de 351 milioane de lei, estimată pentru 2024, corespunzătoare unei cantități estimate de 781.728 MWh energie electrică și unei durate a contractului de 12 luni. Aceasta se poate actualiza lunar în funcție de cantitatea suplimentară prognozată, conform MACEE. Pentru acest contract s-au constituit garanții în valoare de 203 milioane lei.

În raportările periodice ale tranzacțiilor EFSA – OPCOM și DEER – OPCOM, Electrica va include tranzacțiile efective facturate lunar conform contractelor mai sus menționate”, a precizat directorul financiar al SEE, Ștefan Frangulea.

SEE are un capital social subscris și vărsat de 3,4 miliarde de lei, fiind listată la Bursa de Valori București și Bursa de Valori Londra. Parte a grupului Electrica, DEER Cluj este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară (40,7% din teritoriul României).

Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud. Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către DEER, ca societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica SA (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Corteva Agriscience anunță rezultate spectaculoase în fermele TCE Agricultura la toate cele patru culturi de bază: rapiță, floarea-soarelui, porumb și soia.

Corteva Agriscience, rezultate spectaculoase în fermele TCE Agricultura

Articolul următor
Gabor Mozga a fost numit în rolul de CEO al MOL România Cluj, începând cu 1 ianuarie, potrivit conducerii companiei.

An nou, șef nou la MOL România. Pleacă Ene, vine Mozga

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share