Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pliskova, Pavliucenkova, Bogdan – vedetele Transylvania Open 2024

Transylvania Open Cluj a comunicat lista jucătoarelor la turneul de tenis feminin de la Sala Polivalentă, din 3-11 februarie, competiție cotată drept cea mai bună din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv.
Jucătoarea cehă își anunță din nou prezența la Cluj, după o accidentare survenită anul trecut | Foto: Karolina Pliskova

Printre protagonistele turneului de la BTarena se mai numără Cocciaretto, Tatjana Maria, Blinkova, Sevastova sau Korpatsch.

Transylvania Open Cluj a comunicat lista jucătoarelor la turneul de tenis feminin de la Sala Polivalentă, din 3-11 februarie, competiție cotată drept cea mai bună din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv. Karolina Pliskova (locul 39 WTA), fost lider mondial în circuit, este favorita numărul 1.

Și-au anunțat prezența Anastasia Pavliucenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, dar și ultimele două câștigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA), Anna Blinkova (43 WTA). Pliskova a vrut să participe și anul trecut, însă din cauza unei accidentări nu a mai putut juca.

Sportiva cehă a ajuns pe locul 1 mondial în 2017, poziție pe care a păstrat-o timp de opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic și forehand-ul agresiv, Pliskova a câștigat 16 titluri la simplu și cinci la dublu în circuitul WTA, a ajungând în finale de Grand Slam la simplu, la US Open (2016), și la Wimbledon (2021).

“Salutări fanilor tenisului din România. Abia aștept să vin la Cluj, să joc la Transylvania Open, în 5 februarie. Și anul trecut trebuia să joc, dar o accidentare m-a împiedicat să vin, așa că anul acesta abia aștept să vă văd pe toți. Va fi o săptămână uimitoare, un turneu extraordinar, sper că veți veni cu toții să mă susțineți și să ne bucurăm împreună”, a transmis suporterilor Karolina Pliskova

Jucătoarele de pe tabloul principal

  1. PLISKOVA, KAROLINA (CZE) 37
  2. MARIA, TATJANA (GER) 42
  3. COCCIARETTO, ELISABETTA (ITA) 45
  4. BLINKOVA, ANNA 46
  5. RUS, ARANTXA (NED) 50
  6. BUREL, CLARA (FRA) 52
  7. PAVLYUCHENKOVA, ANASTASIA 59
  8. TREVISAN, MARTINA (ITA) 60
  9. PODOROSKA, NADIA (ARG) 63
  10. MINNEN, GREET (BEL) 65
  11. SEVASTOVA, ANASTASIJA (LAT) 65 (SR)
  12. BOGDAN, ANA (ROU) 66
  13. WICKMAYER, YANINA (BEL) 68
  14. AVANESYAN, ELINA 71
  15. MCNALLY, CATY (USA) 71 (SR)
  16. FRECH, MAGDALENA (POL) 72
  17. KALINSKAYA, ANNA 75
  18. TOMOVA, VIKTORIYA (BUL) 77
  19. OSORIO, CAMILA (COL) 79
  20. KORPATSCH, TAMARA (GER) 81
  21. PARKS, ALYCIA (USA) 82

Impozitele mărite, suportate de organizatori

”Tabloul de anul acesta este foarte puternic, cu jucătoare pe un trend ascendent, care sunt la început de sezon și pentru care punctele câștigate la Transylvania Open contează foarte mult. Am vorbit cu Karolina Pliskkova, e foarte încântată că va juca la Cluj, iar noi abia așteptăm să o urmărim live, pe terenurile din BTarena. Ana Bogdan este deja pe tabloul principal.

Dat fiind faptul că mereu există și retrageri, mai mult ca sigur și Jaqueline Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea și alte românce, datorită wild cardurilor. Sperăm ca toate jucătoarele să fie sănătoase, să poată fi prezente. Suntem fericiți că avem o nouă poziție, mult mai avantajoasă, în calendarul WTA și că ne vom putea bucura din nou și mult mai repede de tenis de calitate, acasă.

Chiar dacă taxele pentru evenimente se vor majora din acest an, pentru această ediție vom susține noi impozitarea suplimentară a biletelor pentru a fi consecvenți cu publicul nostru și a menține prețurile anunțate”, a mărturisit Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Doritorii mai au timp până în 11 ianuarie să cumpere bilete de o zi la prețuri early bird de pe site-ul Entertix.ro. Costul lor variază între 45 și 145 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc. După această dată, doritorii vor putea să cumpere bilete la preț normal. De asemenea, vor fi scoase la vânzare abonamentele.

Cât costă biletele cu preț normal

  • Ziua 1 –  65 lei
  • Ziua 2 –  65 lei
  • Ziua 3 –  65 lei
  • Ziua 4 –  65 lei
  • Ziua 5 –  95 lei
  • Ziua 6 –  95 lei
  • Ziua 7 – 190 lei

Sursa: Transylvania Open

300 de bilete disponibile, la Polivalentă

Prețul unui abonament este de 590 lei. Acestea vor putea fi achiziționate pe pe site-ul partenerului de ticketing începând cu 11 ianuarie, ora 13:00. Pentru meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), biletele vor fi gratuite și vor fi disponibile pentru rezervare începând cu 15 ianuarie, iar la fața locului, în timpul turneului, vor fi 300 de bilete disponibile la casieria BTarena.

Meciurile se vor juca indoor, pe hard, fiind amenajate două terenuri de tenis. 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu și 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA și premii în valoare de 267.082 $. Tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Cele trei ediții de până acum au fost organizate în octombrie, înainte de WTA Finals. Cea precedentă a fost câștigată la simplu de Tamara Korpatsch, după finala jucată cu Gabriela Ruse (România). Campioane la dublu au fost Jodie Burrage și Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean și Valeriya Strakhova.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Touristica aduce împreună, în perioada 9-11 februarie, agențiile de turism și pasionații de călătorii din țară și va avea loc în incinta complexului comercial Vivo, accesul fiind gratuit.

Touristica: "Transilvania, în top 10 destinații de călătorii din lume în 2024"

Articolul următor
Se va construi un viaduct de 2 km, conducând la depășirea în aval a traseului Drumului Național DN 1F, precum și a cursului Pârâului Topa Mică.

Doar turcii de la Ozaltin se încumetă să devieze Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share