Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare ghidul turistic al Țării Lăpușului

La inițiativa Alinei Pop, vicepreședinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca (CFAC), membru de onoare al Institutului de Istorie George Bariţiu (IIGB) al Academiei Române, a fost stabilit un parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș.
Viitor ghid urmează să fie publicat în format bilingv: română și engleză | Foto: IIGB

Trei entități din județele Cluj și Maramureș au demarat concretizarea, la Editura Argonaut, a unui ghid istoric și de turism al zonei.

La inițiativa Alinei Pop, vicepreședinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca (CFAC), membru de onoare al Institutului de Istorie George Bariţiu (IIGB) al Academiei Române, a fost stabilit un parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș.

“După promovarea, în anii 2022 și 2023, a zonei pitorești a Munților Apuseni, institutul nostru se implică într-un alt proiect de referință în comunitate menit să pună mai bine în valoare patrimoniul turistic remarcabil al României.

Vom pregăti lansarea unui ghid istoric și turistic, în limba română și engleză, dedicat Țării Lăpușului, o zonă superbă din Maramureș încărcată cu multă istorie și cu tradiții minunate”, a anunțat conducerea IIGB.

“Instituția noastră alege, și în anul 2024, să fie prezentă des în comunitate și să susțină acele proiecte care pun în valoare nu doar trecutul acestui popor, ci și frumusețile și bogățiile sale naturale atât de apreciate de către cei care aleg să ne viziteze și să aprecieze mult tot ceea ce noi avem mai frumos și mai atractiv.

La fel ca și în cazul Munților Apuseni, promovarea Țării Lăpușului, pe toate palierele, se face grație unei colaborări interdisciplinare. Istorici, arhiviști, oameni de afaceri și specialiști din sfera turismului și-au dat mâna.

Prin munca lor ne-au reamintit faptul că avem datoria de onoare de a păstra, de a promova și de a transmite, cu înțelepciune, generațiilor viitoare toate comorile pe care antemergătorii noștri le-au prețuit și le-au păstrat cu cea mai mare grijă.

Datoria de a respecta istoria și comorile turistice ale acestei țări aparține fiecăruia dintre noi”, potrivit IIGB. Ca autori ai ghidului figurează Alina Pop, Attila Varga, Nicoleta Pop și Daiana Demian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wörwag Pharma, 25 de ani de activitate de succes pe piața farmaceutică românească

Articolul următor

Promovarea dialogului intercultural în Transilvania de Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share