Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blajul va avea centură ocolitoare de 145 milioane lei până în 2026

Momentul semnării contractului pentru varianta ocolitoare a Municipiului Blaj

Primăria Blaj a semnat contractul de peste 145 milioane lei pentru realizarea ocolitoarei. Constructorul, cu lider de asociere o firmă locală, are termen de execuție de 24 de luni. Lungimea centurii va fi de 6,85 km.

Municipiul Blaj va avea până în 2026 variantă ocolitoare. La sediul Primăriei, Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului, a semnat contractul de realizare cu liderul de asociere PRENIS SRL, o societate locală.

„Am semnat, împreună, cu reprezentanţii PRENIS SRL, liderul Asocierii PRENIS SRL – DACIA FABER SRL – EXPLAN SRL – INFRA EXPERT AD, câştigătoarea licitaţiei, contractul de proiectare şi execuţie pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Valoarea totală a acestei investiţii este de 145.354.480,03 lei (fără TVA), iar finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a anunţat pe pagina sa de Facebook primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului”

Varianta ocolitoare a municipiului este cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului. Aceasta va asigura conexiunea rapidă a Blajului, prin intermediul viitorului Drum Expres Blaj – Teiuș, cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu estimarea unor beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone.

Constructorul va așeza asfalt pe 6,845 km și va realiza un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și 4 sensuri giratorii. Ordinul de începere a lucrărilor urmează a fi emis în maxim 30 de zile. Din acel moment, 6 luni sunt alocate pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

„Realizarea variantei ocolitoare conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Blaj, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor, dar și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului înconjurător (poluare fonică și atmosferică)”, mai declară Gheorghe Valentin Rotar, primarul Municipiului Blaj.

Credit foto: Facebook Gheorghe Valentin Rotar

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria turismului la nivelul UE depășește cu greu nivelurile pre-pandemie

Articolul următor
Petrecerea organizată de Retro Party Romania (RPR) în 8 martie e dedicată femeilor, iar concertele live vor fi susținute de artiști consacrați precum Lou Bega, Mirabela Dauer, Hara, DJ Project.

Lou Bega va concerta în Polivalenta de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share