Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leviatan a proiectat infrastructura pentru avioanele F16 de la Baza NATO din Cluj

A avut loc recepția documentației tehnice (proiect tehnic și detalii de execuție) pentru faza a doua a proiectului nostru de la Câmpia Turzii, iar cu această ocazie a fost marcată încheierea etapei de proiectare.
Imagine cu rol sugestiv pentru modernizarea bazei | Foto: Leviatan Design

Liderul consorțiului care va moderniza Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii a anunțat încheierea etapei de proiectare.

“A avut loc recepția documentației tehnice (proiect tehnic și detalii de execuție) pentru faza a doua a proiectului nostru de la Câmpia Turzii. Cu această ocazie a fost marcată încheierea etapei de proiectare. Proiectul are ca obiect realizarea infrastructurii aeroportuare pentru avionul multirol F16, fiind unul dintre cele mai mari proiecte publice din România.

Proiectul are un grad de complexitate foarte ridicat și este extrem de important pentru România ca furnizor de securitate în NATO, în contextul geopolitic actual. Baza Aeriană de la Câmpia Turzii reprezintă unul dintre punctele strategice esențiale în infrastructura de apărare și securitate a țării noastre.

Echipa noastră a proiectat 87 de clădiri cu o suprafață desfășurată de 100.000 mp și 30 de platforme, drumuri, căi de rulare care se întind pe o suprafață totală de 500.000 mp. Noua infrastructură și construcțiile care vor fi edificate vor permite funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale pentru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici”, conform liderului consorțiului, Leviatan Design.

Cine face parte din consorțiu

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile subcontractate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, proiect de 1 miliard de lei. Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câştigată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Communications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign. Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi – în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni complementare.

Proiectul ar urma să fie gata în 2024. La Baza 71 există o escadrilă de avioane MiG21 LanceR, iar acum trei ani au fost aduse drone MQ 9 Reaper ale Armatei SUA. În zonă au avut loc exerciții comune cu aviația militară a SUA. După lucrările de modernizare, noua pistă va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviația militară americană.

NATO este o alianță politico-militară cu 30 de țări din Europa și America de Nord. Sediul său general se află la Bruxelles, iar cel din Europa, în apropiere de Mons (ambele în Belgia). Cheltuielile militare ale NATO constituie 70% din cele militare la nivel mondial. Reprezentanții statelor membre și-au exprimat intenția de a aloca minimum 2% din produsul intern brut pentru cheltuielile militare până în 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Top 5 firme de construcții rezidențiale și nerezidențiale din Timiș

Articolul următor
Conferința OFA -UGIR are ca temă centrală redefinirea rolului României în noua economie europeană: oportunități și provocări pentru sectorul privat.

Antreprenoarele redefinesc la Cluj rolul României în noua economie europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share