Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă echipă de conducere a Asociației Energia Inteligentă

Noua echipă de conducere a Asociației Energia Inteligentă (AEI) a fost aleasă în ședința AGA desfășurată în data de 25 ianuarie.

În urma votului, Dumitru Chisăliță a fost reconfirmat președinte al AEI.

Monica David, Fondator Creative and More și colaborator activ al asociației din anul 2020, a fost desemnată în funcția de vicepreședinte.

Radu Măgerușan, administratorul uneia dintre cele mai vechi firme specializate în eficiență energetică, este noul secretar al asociației.

Anul 2024 este unul marcat de planuri mari pentru Asociația Energia Inteligentă (AEI). Ne-am propus să continuăm proiectele care ne-au consacrat și să punem un mare accent pe cele educaționale, de informare, responsabilizare și creștere a rezilienței.

Vom continua să dezvoltăm cele trei direcții de acțiune ale organizației care vizează sectorul energetic în ansamblul său, consumatorii de gaze naturale și energie electrică și educarea publicului larg și, prin contribuția membrilor Asociației Energia Inteligentă, profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei nucleare, energiei electrice și eficienței energetice, să ridicăm probleme de interes național și să propunem soluții la provocările care există în sectorul energetic din România.

Ne dorim să rămânem un punct de reper în sectorul energetic și să tragem în permanență semnale de alarmă acolo unde se impune, dar să venim și cu propuneri care să schimbe lucrurile în România. Alături de celalți membri ai Asociației Energia Inteligentă, vom continua să susținem creșterea gradului de transparență pe piața de energie, reducerea sărăciei energetice extreme din România, educarea continuă a consumatorilor pentru a-și cunoaște și folosi cu încredere drepturile și a obține un preț corect la gaze naturale și energie electrică. Nu trebuie să uităm nici de obiectivele de mediu și de noile tehnologii care pot susține trecerea către Net Zero CO2, pe care lumea trebuie să le cunoască, să le înțeleagă și să le adopte în cunoștință de cauză, alături de principii sănătoase de eficiență energetică.

Prin analizele, studiile și proiectele sale, AEI va continua să aducă în atenția profesioniștilor din energie informații privind trendurile la nivel european, sisteme de finanțare disponibile, recomandări ale Comisiei Europene, importanța preluării celor mai noi tehnologii în domeniul energetic și alinierea la recomandările și tendințele europene.

În același timp ne dorim să contribuim la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie, activitate centrală a Asociației Energia Independentă încă de la înființare, pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți în alegerea furnizorului și a pachetelor de servicii potrivite, negocierea contractelor de achiziție și înțelegerea corectă a facturilor pe care le plătesc. Nu în ultimul rând, educarea și formarea continuă vor rămâne un pilon principal în activitatea derulată de AEI cu accent pe eficiență energetică, protecția mediului, înțelelerea importanței acceptării noilor tehnologii și a îmbrățisării într-o măsură cât mai mare a surselor de producere a energiei regenerabile”, a precizat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Specialistul a onorat ambele invitații de a participa, ca speaker, la conferințele Industria Energiei. Energia industriei. Energia Investițiilor, ediția I-II, organizate de echipa Transilvania Business în 16 noiembrie 2022 și 2023. Intervențiile sale le puteți reciti AICI și AICI. 

De asemenea, domnia sa a fost premiată, de echipa revistei, cu trofeul The Voices of Energy Awards în cadrului galei derulate în seara de 16 noiembrie 2023.

“Ca lider al Asociației Energia Inteligentă, a fost un promotor activ al tehnologiilor și soluțiilor inteligente în domeniul energiei, contribuind la creșterea eficienței energetice și la transformarea sectorului”, a fost argumentul pentru premierea lui Dumitru Chisăliță.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Semlac se construiește un complex de creștere a porcilor pe 23.000 mp

Articolul următor

Banca Transilvania se află pe ultima sută de metri în negocierile pentru preluarea OTP Bank

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share