Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trecerile de pietoni ale drumurilor județene din Cluj, iluminate cu sisteme led

Consiliul Județean (CJ) Cluj va depune spre aprobare două proiecte cu finanțare europeană care vizează o serie de investiții în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene. 
Instituția județeană și-a propus să achiziționeze echipamente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere | Foto: CJ Cluj

Șoselele din județ vor avea treceri de pietoni cu senzori de prezență și proiectoare alimentate din panouri fotovoltaice.

Consiliul Județean (CJ) Cluj va depune spre aprobare două proiecte cu finanțare europeană care vizează o serie de investiții în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene.

„Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte să asigurăm condiții optime de circulație pe drumurile județene. Ne propunem ca în acest scop să folosim fonduri europene în cuantum de 6 milioane de euro. Banii economisiți la bugetul județului urmează a fi folosiți în alte proiecte și investiții de interes major pentru clujeni”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Prin proiectul de iluminare a trecerilor de pietoni pe drumurile județene din Cluj se va realiza iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi. Trecerile de pietoni vor fi iluminate cu sisteme inteligente de tip led, alimentate din rețeaua electrică existentă și prin intermediul unui sistem fotovoltaic.

Pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate. Proiectul se ridică la 24,6 milioane lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care 493.080 lei contribuția CJ Cluj.

Al doilea proiect vizează dotarea instituției cu echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județ. Se urmărește achiziționarea a două ansambluri formate din unitate de propulsie acţionată electric și o maşină de capacitate mică manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric.

Acest proiect are o valoare de 5,1 milioane lei, inclusiv TVA, din care asistență financiară nerambursabilă de 5 milioane lei, diferența reprezentând contribuția proprie a CJ Cluj. Proiectele urmează să fie depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, până la sfârșitul lunii februarie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania se află pe ultima sută de metri în negocierile pentru preluarea OTP Bank

Articolul următor
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a investit 2,2 milioane de euro pentru realizarea a două centre de date de ultimă generație, care contribuie la implementarea strategiei ample de digitalizare a UBB.

UBB își instalează două centre de date, de 2,2 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share