Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nano Energies intră pe piața din România

Sursa foto: www.energynomics

Nano Energies intră pe piața din România cu servicii de management al consumului de energie și al producției. Nano Energies, originar din Cehia, gestionează operațiuni în trei țări din regiune – Cehia, Croația și România, cu ambiția de a deveni lider în servicii tehnologice și agregare de energie.

Nano Energies a obținut licența în decembrie 2023 pentru a furniza servicii ca agregator independent de energie electrică în România prin intermediul subsidiarei sale locale Digital Energy Services România.

Licența reprezintă o oportunitate pentru companiile interesate să economisească sau să obțină venituri suplimentare prin conectarea la așa-numita centrală virtuală și, de asemenea, prin maximizarea potențialului dispozitivelor lor energetice. Intrarea pe piață a unui agregator precum Nano Energies dă un impuls semnificativ rețelei românești și ajută la prevenirea penuriei de energie în sistem.

De ce e nevoie de un agregator ca Nano Energies pe piață

În decembrie 2023, agregatorul de flexibilitate Nano Energies a fost achiziționat de grupul energetic Second Foundation, o companie cehă care este și lider european în tranzacționarea algoritmică pe piețele de energie electrică. Combinând know-how-ul celor două companii, Nano Energies va putea să monetizeze activele clienților nu numai prin servicii auxiliare, ci și prin tranzacționarea flexibilității acestora pe piețele spot.

Nano Energies ajută clienții să-și gestioneze optim consumul sau producția, fără a le limita capacitatea de operare. Pentru majoritatea clienților, veniturile sunt obținute prin reglementarea pe termen scurt a producției de energie, asigurând în același timp flexibilitatea din rețea. Exemple relevante pot fi serele sau generatoarele diesel. Dacă o seră își reduce iluminatul sau încălzirea pentru câteva minute, poate câștiga câteva zeci de mii de euro pe an fără niciun impact negativ asupra afacerii. Un generator diesel, folosit pentru flexibilitatea standby, poate oferi un venit suplimentar de aproximativ 30-40.000 de euro pe an pentru 1 MW, contribuind la o amortizare inteligentă a echipamentelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
„Recuperarea Gabrielei Ruse nu a decurs așa cum a sperat. Jucătoarea care a ajuns în finala turneului din Cluj-Napoca în 2023 și care a ținut publicul cu sufletul la gură la fiecare meci jucat va veni totuși la turneu pentru a se întâlni cu fanii ei.

Gabriela Ruse abandonează Transylvania Open

Articolul următor
În urma finalizării negocierilor, TeraPlast a semnat acordul pentru achiziția grupului Wolfgang Freiler de la familia Uhl din Austria, care deține facilități moderne de producție în Ungaria și o divizie dinamică de distribuție pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Vest.

TeraPlast cumpără grupul austriac Wolfgang Freiler de la familia Uhl

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share