Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania germană Ziegler Group Timber Sebeș, membră ASFOR

Fabrica de cherestea Sebeș

Ziegler Group Timber Sebeș devenit membru în Asociația Forestierilor din România. Compania germană este un actor important în industria prelucrării lemnului și deține fabrica din Sebeș după preluarea de la austriecii de la HS Timber Group.

Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a câștigat un nou membru, respectiv Ziegler Group Timber Sebeș, companie membră a grupului german Ziegler, cu o experiență de peste 75 de ani.

Președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă, întâmpină noul membru: „Fiind unul dintre producătorii importanți de cherestea din Europa, ZG Timber Sebeș aduce o bogată expertiză, inovație și angajament în promovarea practicilor sustenabile în sectorul forestier”.

Potrivit ForestMania, obiectivele principale de colaborare vizează dezvoltarea sistemului de trasabilitate a lemnului, îmbunătățirea colaborării cu firmele de exploatare a lemnului, promovarea utilizării lemnului, dezvoltarea sectorului forestier și identificarea soluțiilor optime pentru promovarea măsurilor care să ducă la dezvoltarea infrastructurii forestiere din România.

Ziegler Group este o companie de familie, cu operațiuni în Germania, Suedia și România. Accesul pe piața din România a survenit în urma achiziției fabricii de la Sebeș, contractul fiind semnat în aprilie 2023. Fabrica de cherestea a fost preluată de la austriecii de la HS Timber Group.

„HS Timber Productions Sebeș SRL a fost punctul de plecare pentru succesul HS Timber Group, pe care domnul Schweighofer l-a construit cu mult spirit antreprenorial și viziune! Vrem să continuăm această poveste de succes. Decizia de a vinde această fabrică mă face cu atât mai fericit, deoarece vrem să dezvoltăm strategic locația, precum și grupul de companii. Fidelă filosofiei ‚De la arbore la casă’, piața internă ar trebui să beneficieze din plin, până la crearea de locuințe durabile”, declara la momentul preluării fabricii Stefan Ziegler, managing director al Ziegler Group.

Credit foto: HS Timber Group

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EVOLVE Alba Iulia, cursuri de educație financiară

Articolul următor

BusinessMark celebrează 11 ani cu noi proiecte și organizează 25 de conferințe în 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share