Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două companii de tehnologie din Cluj, premiate la Central European Startup Awards

Antreprenori și companii românești din industria tehnologiei s-au remarcat la Central European Startup Awards (CESA), cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de profil din regiune.
Competiția CESA a avut în acest an 5.000 de participanți, dintre care 100 de finaliști | Foto: MeOut Group

Antreprenori și companii românești din industria tehnologiei s-au remarcat la Central European Startup Awards (CESA), cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de profil din regiune.

Patru din cele 12 premii au ajuns la antreprenori și companii românești, care vor reprezenta întreaga regiune la Global Startup Awards (GSA). Dintre acestea, două premii au ajuns la Cluj-Napoca. Trei categorii au fost câștigate de companii românești.

Premiul „Ecosystem Hero of the Year” i-a revenit clujencei Georgina Lupu Florian, Co-CEO al Wolfpack Digital, membru în consiliul director al Transilvania IT Cluster (TITC) și cofondator al Women in Tech Cluj, organizație dedicată creșterii profesionale a femeilor din tehnologie, având 2.300 de membri.

„Este o onoare uriașă și neașteptată să câștig premiul din 35 de finaliști din 14 țări la această categorie. O astfel de recunoaștere a muncii mele mă motivează și mai mult să ajut ecosistemul startup-urilor. Doar înțelegând că suntem cu toții conectați, putem cu adevărat să construim împreună un viitor mai luminos”, a declarat Georgina Lupu Florian.

Wolfpack Digital dezvoltă aplicații web și mobile în domeniile financiar, sănătate, mobilitate. Cu 80 de specialiști în echipă, aceasta susține startup-urile cu mentorat, finanțare, dar și alte forme de sprijin și are scopul de a crește produse digitale puternice alături de startupuri și de companii mari deopotrivă.

Antreprenorii și companiile românești din domeniul industriei tehnologice s-au remarcat la Central European Startup Awards (CESA), cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de tehnologie din regiune.

Prima aplicație de sustenabilitate din România

Renergia, companie membră a TITC și beneficiar al unui apel din cadrul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), a fost distinsă cu premiul „Best Newcomer 2023”. Startup-ul activează în domeniul energiei verzi și a lansat prima aplicație de sustenabilitate din România, care în urma analizelor despre consumul de energie oferă date pentru potențialul de economisire la energia electrică și termică.

„Premiul ne bucură enorm și reprezintă o validare regională extraordinară. Acesta completează o serie de distincții pe care proiectul le-a primit recent și ne bucurăm că facem parte din ecosistemul clujean unde am găsit întotdeauna sprijin. Avem multe planuri pentru viitor”, a spus Alexandru Mureșan, CEO.

Antreprenorii și companiile românești din domeniul industriei tehnologice s-au remarcat la Central European Startup Awards (CESA), cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de tehnologie din regiune.

Finala se ține la Istanbul

Printre câștigători s-au mai numărat Mindspace (București) – Best Coworking Space și Herity Network – Best Web 3/0/AI Startup. 5.000 de participanți au fost înscriși în competiția CESA și 100 dintre ei au ajuns în finală. Câștigătorii celor 12 categorii vor merge la GSA, în Istanbul, eveniment programat pentru septembrie la Istanbul, Turcia, unde vor participa 70.000 de companii din 120 de țări.

TITC adună sub aceeași umbrelă 180 de companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități locale, organizații pentru a stimula colaborarea, inovarea, dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și țară.

Acesta oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în  IT. TEDIHT este un consorțiu regional format din 14 organizații, 6 parteneri, 8 parteneri asociați, creat de principalii actori de inovare din Regiunea Nord-Vest a României.

Misiunea sa e de a consolida ecosistemul regional de inovare și de a accelera procesul de transformare digitală a IMM-urilor și a sectorului public. Acesta are un rol strategic în catalizarea potențialului și a capacităților regionale de inovare. Pe de altă parte, TEDIHT acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie tissue din Sud-Estul Europei, a pătruns pe piața produselor AFH.

Pehart a instalat o linie de producție de 8 milioane de euro

Articolul următor

Peste 1.800 de locuri de muncă vacante în Timiș. Vezi care firme fac angajări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share