Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin și gastronomie în festivalurile din 2024

Cultura gastronomică și a vinurilor este un indicator însemnat pentru un popor. În ultimii ani, au apărut cărți importante ce ilustrează și documentează aspecte relevante ale fermelor vini-viticole, rețete tradiționale, specifice regiunilor țării, precum și tot mai multe restaurante, baruri de vin, unde se fac degustări, se țin prelegeri, într-un cuvânt cei interesați pot afla multe despre ce înseamnă un vin bun, cum se prepară anumite ingrediente și cum se combină specialitățile gastronomice și vinurile, pentru un optim de gust și aromă.

Pentru 2024 sunt pregătite deja o serie de manifestări din care spicuim câteva din festivalurile cele mai importante ale anului care au pus în centru elementele gastronomie și vin. Acestea se vor desfășura în Transilvania și Banat în perioada 5 aprilie-1 septembrie 2024.

Festival de vin la Cluj-Napoca

Prima dintre manifestările notabile ale anului este WineUp Fair, un festival dedicat vinului și băuturilor alcoolice fine, care se va desfășura în perioada 5 – 7 aprilie 2024 la Cluj-Napoca, la Elania Resort. Tema aleasă pentru ediția 2024 a festivalului inițiat și realizat de Ioana Bidian este The Year of Change.

„Schimbarea este în mod inerent pozitivă, deoarece ne oferă oportunitatea de creștere. Nu e surprinzător că ediția cu numărul 7 este pentru WineUp Fair in Transylvania ediția schimbării. Acest număr este intrinsec legat de gândirea de ansamblu, de semnificații profunde și de adevărata înțelepciune.

Ne bucurăm să vă anunțăm că începând cu cea  de-a 7 a ediţie, Elania Resort va fi scena ideală pentru noul nostru concept, care va îmbina cu eleganță și profesionalism degustări de vinuri, degustări de băuturi spirtoase, show-uri culinare, și evenimente gastronomice exclusiviste.

Centru de evenimente Elitis Events Center eclectic și elegant, cu sălile și terasele proprii, ne permite să dezvoltăm conceptul WineUp, în care vinul să aibă propria sală, modernă și tehnologizată, pregătită să redea poveste producătorilor și prin videoproiecții, iar băuturile spirtoase să aibă spațiul dedicat în care să-și etaleze diversitatea.

Începând cu această ediție, evenimentele gastronomice vor fi spectaculoase, Chef-ii invitați își vor putea demonstra abilitățile și creativitatea, utilizând resursele unei bucătării de ultimă generație” spune Ioana Bidian.

„În 2024 ne propunem să îmbrățișăm schimbările transformative care au loc nu doar în lumea dinamică a vinului dar și în cea a băuturilor spirtoase, ne propunem să sprijinim noile tendințe, să le aducem mai aproape de consumatorii curioși. Industria vinului și a băuturilor evoluează, iar noi suntem în frunte, pregătiți să evidențiem dezvoltările interesante care vor contura viitorul” a completat inițiatoarea festivalului.

Festival la Timișoara

Vicii & Delicii este programat în aceeași perioadă, între 5 – 7 aprilie 2024 la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Marinela Ardelean revine la Cluj-Napoca

Tot în luna aprilie, dar în ultima decadă, între 20 – 21 aprilie 2024 va avea loc Ro-Wine International Wine Festival of Romania. Chios Social Lounge din  Parcul Central va fi gazda evenimentului de la Cluj-Napoca.

RO-Wine, Festivalul Internațional al Vinului din România este primul festival de vin autohton românesc orientat exclusiv către piețele vinului premium și de lux. În fiecare an, festivalul oferă o interacțiune directă cu operatorii premium HoReCa și cu oameni pasionați de vin din întreaga lume. În fiecare an, festivalul include crame din România, Europa și alte regiuni viticole ale lumii, o selecție gourmet impresionantă, masterclass-uri susținute de oaspeți de autoritate și evenimente speciale. Producătorii de vin beneficiază de oportunități comerciale atractive, la nivel local, dar și internațional. Operatorii și consumatorii HORECA sunt bineveniți să se bucure de cele mai înalte standarde pe care le poate oferi industria” spun organizatorii.

Vin la Munte, la Brașov

Vin la Munte aduce aromele și culoarea vinurilor în Brașov, în perioada 8 – 9 iunie, la Hotel Kronwell, organizat de Le Sommelier Depot împreună cu Design For Your Business. 

„Ne-am unit toate eforturile pentru a depasi, din punct de vedere organizational, editiile precedente si a aduce noi nume mari si consacrate in domeniu, care vor participa activ la aceasta editie de exceptie. Nu vor lipsi lansarile de carte, masterclass-urile interactive pe diferite teme dar si apreciatul concurs de vinuri prezidat de dl. Radu Rizea. In calitate de expozant, aveti posibilitatea de a face cunoscute produsele dumneavoastra, in mod direct, unui public numeros format din profesionisti si consumatori” spun ce de la Vin la Munte.

Vinul revine la  Cluj-Napoca

Transilvania revine în peisajul festivalier al vinului la finalul sezonului estival cu Central Park Wine Festival, care îi va aștepta pe iubitorii de vin în perioada 29 august – 1 septembrie 2024, Cluj-Napoca.

„Cel mai mare festival în aer liber dedicat vinului, gastronomiei, muzicii și culturii – eveniment care are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Timp de patru zile, parcul devine un loc perfect pentru relaxare și distracție, un loc în care vei fi întâmpinat cu cele mai bune vinuri și preparate culinare, muzică de calitate, proiecții de film în aer liber, activități pentru toate gusturile și vârstele” spun organizatorii.

Toamna lui 2024 își va întâmpina oaspeții și amatorii de festivaluri cu alte manifestări, pe care le vom semnala și analiza la momentul potrivit.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bugetul local al județului este de 845 milioane lei, din care 359 milioane destinați dezvoltării.

Bugetul Clujului pe acest an: 300 de milioane de euro

Articolul următor

BalneoMap, pas important pentru dezvoltarea durabilă a ecosistemului balneo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share