Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Investments, profit de 46 mil. €. Mizează pe trei firme din Ardeal

Turism Felix, Casa Albă Independența și Mecanica Codlea sunt companii pe care se va concentra fondul de investiții.

16Rezultatele preliminare indică o creștere cu 264% a profitului față de 2022, cel mai bun rezultat pe care fondul de investiții l-a înregistrat în ultimii cinci ani.

“Efortul echipei de a maximiza performanțele fondului se regăsesc și în creșterea cu 205% a veniturilor nete înregistrate 2023, care ating valoarea de 279 milioane lei. La 31 decembrie 2023, activele totale însumează 1,8 miliarde lei, fiind cu 27% mai mari decât cele înregistrate la aceeași dată a anului precedent.

Rezultatele financiare reflectă direct strategia de eficientizare a portofoliului implementată în ultimii trei ani, pentru toate cele 5 linii principale de business în care fondul deține active.

În sectorul turism, abordarea unor noi modele de business pentru companiile în care fondul este acționar majoritar, precum Aro Palace și THR Marea Neagră, au dus la creșterea profitabilității prin redefinirea planurilor pe termen mediu. Cu o investiție de 14 milioane € finalizată în 2023, Turism Felix este o companie cu un potențial important ce va fi exploatat în următorii ani”, potrivit conducerii fondului de investiții.

Nouă echipă de conducere

“Zona de real-estate este în focusul acestui an. Cu active în Brașov și Sibiu, fondul lucrează, alături de echipele companiilor Casa Albă Independența și Mecanica Codlea pentru a dezvolta proiecte noi.

Diversificarea portofoliului cu investiții financiare noi, valorificarea unor participații prin exit-uri, dar și creșterea gradului de lichiditate se regăsesc și ele printre acțiunile care au facilitat reluarea în anul 2023 a plăților de dividende către acționari. Pe termen lung, acestea vor sprijini Transilvania Investments în asigurarea unei creșteri echilibrate a performanțelor sale”, a transmis compania.

Rezultatele financiare auditate pentru 2023 vor fi publicate în martie, după finalizarea auditului financiar și vor fi supuse aprobării acționarilor în Adunarea Generală a Acționarilor din aprilie. Consiliul de Supraveghere al Transilvania Investments a numit noua echipă a Directoratului.

Aceasta va asigura conducerea executivă pentru următorii patru ani, începând cu 21 aprilie, în baza autorizării noii componențe de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Din echipă vor face parte Mihai Buliga – președinte executiv, Stela Corpacian și Răzvan-Legian Raț – vicepreședinți executivi.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat la Bursa de Valori București. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interviu TB: Proiecte pentru creșterea calității vieții în zona de graniță

Articolul următor
Devenită lider de piață și la cultura de rapiță, compania Corteva Agriscience este alături de fermierii care au ales în toamna anului trecut să semene hibrizi Pioneer.

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei inteligenței artificiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share