Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadion de 16.000 de locuri la Oradea. Acesta va fi construit pe locul Grădinii Zoologice

Consilierii locali au aprobat joi, 29 februarie, noii indicatori tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului nr. 2 și au aprobat predarea amplasamentului către Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va realiza investiția.

Noul stadion de pe strada Făgărașului va fi un stadion modern, capacitatea exactă a acestui urmând să fie stabilită în funcție de prevederile UEFA – categoria 4, care se preconizează a fi ordonate astfel încât să se poată organiza meciuri de fotbal din cadrul Ligii 1 de fotbal a României, meciuri internaționale UEFA, dar și meciurile naționalei de fotbal.

În octombrie 2020, Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv, după care a fost soluționată și problema terenurilor din zonă în vederea depunerii SF-ului pentru finanțare la CNI.

„În urma finalizării documentațiilor pe care le-am trimis către CNI, rezolvând tot ceea ce ne-au cerut, rezolvând inclusiv partea de teren, ni s-a solicitat aprobarea indicatorilor tehnico-economici inclusiv cu contribuția municipiului Oradea. Valoarea totală a investiției se ridică la 472 milioane lei, din care contribuția PMO va fi 4,8 milioane lei. Practic, noi va trebui să asigurăm utilitățile care vor sta la baza funcționări stadionului, în rest investiția va fi realizată  de către Ministerul Dezvoltării”, a declarat primarul Florin Birta.

Structura investiției

Prin realizarea investiției se propune spre dezvoltare un complex sportiv pe un amplasament de peste 53.000 mp, realizat la standarde contemporane, care va cuprinde un stadion pentru fotbal fără pistă de atletism, cu o capacitate de minimum 16.000 de locuri, o sală de conferințe, spații de cazare și recuperare. Toate acestea vor fi proiectate ținând cont de posibilitatea utilizării lor, în cantonamente, de către echipele sportive de performanță.

De asemenea, prin reamenajarea spațiului exterior, se propun noi trasee pietonale și carosabile necesare pentru aceste funcțiuni.

 

Zoo se mută în pădurea de la Podgoria

Având în vedere că stadionul va fi construit pe o parte din Grădina Zoologică, aceasta va trebui să fie relocată.

Potrivit primarului, cel mai probabil, aceasta va fi mutată în pădurea din Podgoria, de la capătul străzii Gheorghe Doja. În acest sens, se mai așteaptă niște hotărâri de guvern.

„În următoarele două luni, proiectul și indicatorii trebuie să treacă de anumite comisii interministeriale în zona Guvernului și am dori ca, în cursul luni mai, să avem o hotărâre de Guvern pentru aprobarea finală a indicatorilor tehnico-economici pentru stadion și să se poată da drumul la licitație”, a menționat Florin Birta.

Conform estimărilor administrației locale, stadionul ar putea fi funcțional începând de la finalul anului 2027.

Stadionul va fi construi peste o parte din Grădina Zoologică

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primarul Florin Birta a inaugurat Terminalul Intermodal Oradea, o investiție de 15 milioane de euro

Articolul următor

Costa VOC, Asfamixt și Abed Nego au tras tare cu lucrările la Terminalul Intermodal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share