Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comuna Ciugud: „Sădește viitorul!”– eveniment simbolic dedicat Zilei Internaționale a Femeii și protejării mediului

Comuna Ciugud găzduiește vineri, 8 martie 2024, evenimentul „Sădește viitorul!”, o acțiune inedită care are ca scop sărbătorirea doamnelor și domnișoarelor, dar și lansarea oficială a unui ambițios proiect de mediu al comunității: plantarea celui mai spectaculos parc dintr-o comună din România. Parcul va fi realizat în parteneriat cu Asociația de mediu Iplant.Today din Sebeș.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 11.30, în parcul din satul Limba (în spatele căminului cultural) și va reuni peste 300 de persoane: copii și cadre didactice de la școli și licee din Ciugud, Alba Iulia, Aiud și Sebeș, doamne și domnișoare din comunitate, dar și din instituții sau companii partenere.

Participanții vor planta simbolic un copac de mari dimensiuni, fapt ce reprezintă angajamentul comunității din Ciugud de a amenaja în următorii ani, pe o suprafață de câteva hectare, un nou parc, cel mai spectaculos dintr-o comună din România. Parcul va cuprinde arborii României și va fi construit în jurul viitoarei școli pe care administrația locală din Ciugud dorește să o construiască, urmând să aibă și rol educațional pentru elevi, care vor putea face, în timpul verii, orele în natură. În paralel, un parc de mai mici dimensiuni va fi amenajat și în satul Limba, în zona în care există deja o zonă de relaxare.

Evenimentul de vineri va cuprinde și un al doilea moment simbolic în cadrul căruia toți participanții se vor așeza într-o inimă conturată din flori și plante, urmând ca această fotografie să fie repetată și în momentul în care va fi gata viitorul parc din Comuna Ciugud.

De asemenea, chiar dacă este un eveniment în aer liber, „Sădește viitorul” va avea și o parte smart, respectiv un duplex live cu Constanța, unde are loc o acțiune de promovare a mediului. Participanții vor putea face și o plimbare virtuală în „Miracle Garden” din Dubai, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, dedicate naturii.

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, s-a alăturat ca partener acestei acțiuni, astfel încât atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de Cvartetul de Coarde al Județului Alba.

La final, fiecare doamnă sau domnișoară va primi un copăcel în ghiveci biodegradabil, cu rugămintea de a „sădi viitorul”, respectiv de a-l planta în curtea casei sau într-un loc care îi este drag, îngrijindu-l până va crește mare.

„Sădește viitorul” este un eveniment organizat de Primăria Comunei Ciugud și Asociația Iplant.today din Sebeș, în parteneriat cu Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, cu sprijinul sponsorilor DP WORLD România, Cyberfolks România, Ferma de brazi, Garden Centrum și My Dubai Advisor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Sibiu vizează rute aeriene în regiuni cheie din Italia

Articolul următor

Pachetul Forapro de la ADAMA - fără egal în controlul făinării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share