Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alina Negru, Emerson: “La Cluj am trecut la energie 100% din surse regenerabile”

Investițiile în cercetare-dezvoltare, tehnologiile inovatoare, folosirea inteligenței artificiale, gestionarea fluxurilor de marfă și diversificarea lanțului de aprovizionare sunt principalele direcții pe care le vizează compania, spune directorul general al Emerson România. 
Managerul filialei din România a grupului american, în una dintre unitățile de producție de la Cluj | Foto: Emerson

Investițiile în cercetare-dezvoltare, tehnologiile inovatoare, folosirea inteligenței artificiale, gestionarea fluxurilor de marfă și diversificarea lanțului de aprovizionare sunt principalele direcții vizate de companie în acest an, spune directorul general al Emerson România.

Emerson este o companie globală de tehnologie și software care oferă soluții inovatoare pentru industriile esențiale, iar prin automatizări ajută producătorii să optimizeze operațiunile. Compania își desfășoară activitatea în Cluj cu 3.600 de persoane, în șase unități de producție și șase centre de servicii, cu activități în domeniile cercetare & dezvoltare, inginerie, IT, financiar, producție.

Atacurile cibernetice, tot mai sofisticate

“Una dintre cele mai mari provocări pentru compania noastră, care oferă soluții de automatizare și software industrial, o reprezintă avansul tehnologic. Dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale (AI), Internet of Things (IoT) și siguranței cibernetice are un impact foarte mare asupra domeniului nostru de activitate.

E nevoie să integrăm aceste tehnologii în sistemele existente, iar în același timp să ne asigurăm că acestea comunică eficient între ele și că pot gestiona un număr din ce în ce mai mare de date, fără a sacrifica performanța sau fiabilitatea. O dată cu interconectivitatea sistemelor industriale crește și riscul atacurilor cibernetice, care devin din ce în ce mai sofisticate.

Emerson este o companie recunoscută pentru ecosistemele digitale bazate pe IoT (senzori, infrastructură edge, software și soluții de control). Pentru a ne ajuta clienții în procesul de transformare digitală, este nevoie să le asigurăm autonomia de utilizare și mentenanță, protecția datelor și un serviciu clienți excelent”.

Piețe instabile, provocări logistice critice

“Vorbim apoi despre volatilitatea piețelor. Schimbările frecvente ale politicilor economice și comerciale, precum și fluctuațiile cererii globale creează un context de instabilitate și fac mai dificilă luarea deciziilor. Suntem și o companie de producție, iar costul materiilor prime și provocările logistice sunt critice.

Disponibilitatea scăzută a anumitor componente poate duce la întârzieri în onorarea comenzilor și, prin urmare, poate afecta satisfacția clienților, competitivitatea și performanța financiară. Nu în ultimul rând, ne interesează dezvoltarea durabilă.

Provocările mediului care influențează operațiunile noastre includ atât reducerea propriilor emisii de carbon, cât și promovarea practicilor sustenabile ale clienților, partenerilor și furnizorilor noștri. Atunci când vorbim despre sustenabilitate, luăm în considerare întregul lanț al valorii, impactul produselor și serviciilor noastre, și acțiunile tuturor actorilor cheie – inclusiv pe cele ale angajaților.

Dat fiind ecosistemul complex în care activăm, avem responsabilitatea să fim agili și să colaborăm cu partenerii noștri. Doar astfel putem identifica soluții care să reducă impactul negativ asupra comunităților locale și globale”.

Țin sub control lanțurile de aprovizionare

“Emerson ține pasul cu dezvoltările tehnologice. Investim în cercetare-dezvoltare, creăm noi locuri de muncă în domeniile cheie, ne adaptăm procesele și sistemele și le oferim oamenilor oportunități de învățare, care îi ajută să fie la curent cu inovațiile din domeniile lor de interes. Siguranța datelor este critică pentru noi.

Am dezvoltat intern un chatbot bazat pe AI, sisteme de protecție a infrastructurii, măsuri de protecție împotriva atacurilor cibernetice și o strategie de prevenție și gestionare a riscurilor. Este important să fim flexibili și să ne adaptăm schimbărilor din piață. Avem o abordare holistică, de la diversificarea lanțului de aprovizionare la adoptarea celor mai bune tehnologii și investițiile în dezvoltarea oamenilor.

Sistemele Enterprise Resource Planning ne oferă o vizibilitate foarte bună asupra întregii rețele de aprovizionare. Putem să luăm rapid decizii informate și să gestionăm eficient fluxurile de marfă. Construim relații de încredere cu furnizorii, acordăm atenție identificării și evaluării lor și le monitorizăm performanța.

În timpul perturbărilor de-a lungul lanțului de aprovizionare, menținem o comunicare deschisă și transparentă cu clienții, în timp ce ne sprijinim echipele în momentele mai tensionate. Avem training-uri pentru manageri, care îi ajută să gestioneze mai bine incertitudinea și transformările geopolitice și economice”.

Baterii pentru mașini electrice, turbine eoliene

“Emerson are obiective ambițioase de sustenabilitate. Ne propunem, la nivel global, să reducem emisiile de carbon cu 25% până în 2030 și să ajungem la zero emisii în 2045. Ne referim aici atât la operațiunile noastre, cât și la întregul lanț de producție, de la furnizori la clienți.

În Cluj, sursele noastre de energie sunt 100% din surse regenerabile și avem o infrastructură completă de management al deșeurilor. În fiecare an organizăm audituri energetice interne, ocazie cu care identificăm oportunități de reducere a consumului de resurse și optimizare a operațiunilor (gestionarea deșeurilor provenite din construcții, ambalare, sistem inteligent de gestiune a consumului de apă).

Emerson dezvoltă tehnologii inovatoare, cum ar fi cele pentru producerea de hidrogen, baterii pentru mașini electrice și turbine eoliene, sau care ajută mari companii industriale să reducă emisiile de carbon.

Promovăm comportamente sustenabile în rândul angajaților și comunității locale. Organizăm workshop-uri interne, suntem în topul companiilor participante la competiția globală Ecochallenge, facilităm sesiuni educaționale pentru elevi și studenți, participăm cu activități interactive la evenimente publice locale.

În concluzie, Emerson are o abordare proactivă pentru depășirea provocărilor. Prin integrarea tehnologiilor avansate, diversificarea lanțului de aprovizionare, investițiile în dezvoltarea oamenilor și promovarea dezvoltării durabile în comunitate, reușim să progresăm în fața schimbărilor și provocărilor”.

Transilvania Business a îndemnat mediul de afaceri să anticipeze cele mai mari provocări ale unui an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noutățile tehnologice în echipamente și soluții industriale, la IDENTICOM4

Articolul următor

Moldelectrica a transportat prin România 4 transformatoare Siemens de mare putere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share