Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wine Travel Awards a lăudat podgoria Jidvei la ProWein 2024

În cea de-a doua zi a Târgului Internațional ProWein 2024,  agenția Wine Travel, care realizează catalogul anual și oferă premiile Wine Travel Awards a prezentat podgoria Jidvei în cadrul demersului Degustări în împrejurul unei lumi sustenabile.

 Wine Travel Awards. Tasting Around the Sustainable World a ajuns în România vinurilor din Transilvania, ocazie de a  explora podgoriile din ținutul vinului. Cu această ocazie, participanții la eveniment au avut ocazia să deguste două vinuri excelente, proveninsd de la „una dintre cele mai captivante regiuni istorice ale României” cum au apreciat organizatorii.

Jidvei lăudat de Wine Travel Awards

Pentru a stârni interesul participanților la ProWein 2024, cei de la Wine Travel Awards au prezentat zona viticolă a Podișului Transilvaniei.

„În epoca feudală, podgoriile din inima Transilvaniei se numeau Weinland – Țara vinului, un ținut al castelelor de basm și al bisericilor fortificate săsești. Jidvei a devenit primul producător de vin din România care a fost inclus în TOP 100 Premium Wine and Spirits Brands of the World 2023 de Luxury Lifestyle Awards.

Jidvei deține cea mai mare plantație de vii din Romania și Europa, 2.500 de hectare, cu un proprietar unic. 2.500 de hectare înseamnă un ecosistem extrem de divers și un terroir distinct, iar aceste caracteristici se reflectă în varietatea de vinuri produse de Jidvei, de la vinuri liniștite la vinuri spumante, țuici și musturi.

De peste 60 de ani, la Jidvei se produc vinuri spumante prin metoda tradițională. Așa că, în primul rând vom degusta Mysterium Rosé Brut Vintage 2021 & următorul va fi Eiswein Jidvei 2018, un vin emblematic pentru Jidvei, un vin perfecționat de timp, atât în vie, cât și în sticlă, unde generozitatea naturii din Valea Târnavei se combină cu eforturile pentru a crea vinuri memorabile”, și-au încheiat prezentarea de promovare a întâlnirii participanților la ProWein 2024 cu vinurile de Jidvei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castrul Roman de la Tibiscum va fi consolidat

Articolul următor

Precon Transilvania poate începe construcția lotului Chiribiș – Biharia din A3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share