Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UPRUC-CTR: Afaceri de 60,8 milioane de lei, în creștere cu 5%, datorită proiectelor externe și diviziei de vase sub presiune

Horia Enciu UPRUC_ Fagaras
Horia Enciu UPRUC_ Fagaras

UPRUC-CTR, producătorul de fitinguri de sudură și vase sub presiune din oțel din Făgăraș, a înregistrat în anul 2022 o creștere cu 5% a cifrei de afaceri până la 12,3 milioane de euro (60,8 milioane de lei), cu o pondere de 85% generate pe piețele internaționale și 15% la nivel local. Ponderea veniturilor din livrări internaționale se va menține la 85% în anul 2024.

Ponderea vaselor sub presiune din oțel a ajuns la 43,67% din vânzările UPRUC-CTR și a contribuit la creșterea companiei în anul 2023.

Compania UPRUC-CTR are două divizii de producție: fitinguri de sudură și vase sub presiune din oțel carbon, aliat și inoxidabil. Pentru UPRUC-CTR, Germania este cea mai importantă piață atât pentru fitinguri, cât și pentru divizia de vase sub presiune. Fitingurile merg către parteneri care le țin pe stoc și asta le oferă posibilitatea de a livra în timp foarte scurt sau către parteneri care le livrează direct pentru proiecte.

Produsele diviziei de vase sub presiune merg către parteneri care înglobează produsul propriu în ansamblul lor și îl livrează. Prin intermediul partenerilor externi, produsele UPRUC-CTR ajung astfel în întreaga lume, în Scandinavia, Africa de Sud, America de Sud, SUA, China și Japonia.

La creșterea UPRUC-CTR din anul 2023 a contribuit, de asemenea, faptul că estimările inițiale de vânzări în afara României au fost depășite cu câteva procente și această evoluție pozitivă se bazează și pe organizarea mai bună a proceselor interne ale companiei. De asemenea, au contribuit pozitiv și investițiile ultimilor ani în spații de producție, echipamente, creșterea competențelor și îmbunătățirea fluxurilor.

„Pentru anul 2024 ne propunem creșterea cifrei de afaceri generată de divizia de fitinguri pentru sudură, consolidarea evoluției pozitive din ultimii ani și creșterea producției și a vânzărilor. În ansamblu, am bugetat o creștere de 5% a cifrei de afaceri în 2024 comparativ cu anul trecut. Bazele creșterii au fost puse în ultimii ani, prin poziția companiei pe piața locală și internațională, stabilitatea financiara a companiei si investiția din resurse proprii în panourile fotovoltaice”, a declarat Horia Alexander Enciu, președintele Consiliului de Administrație al UPRUC-CTR.

UPRUC-CTR este activă în întreaga Uniunea Europeană și caută în prezent să pătrundă pe alte piețe, mai ales în țările în care sunt prezenți jucători globali din domeniul energiei și al chimiei.

Certificările deținute în prezent de UPRUC-CTR și calitatea produselor permit companiei din Făgăraș să livreze internațional pentru industrii cu cerințe ridicate de siguranță și specializare. Particularitatea companiei UPRUC-CTR este că livrează peste 80% din producția de fitinguri în UE către clienți care sunt depozitari sau comercianți. Fitingurile produse la Făgăraș ajung în instalații din domeniul extragerii, transportului și prelucrării petrolului și gazelor, centralelor electrice și petrochimiei la nivel global.

Divizia de vase sub presiune a UPRUC-CTR livrează în România și în alte țări din UE către companii care integrează componentele livrate de producătorul din Făgăraș în ansamblul lor, dar și către constructori români de conducte și instalații. De asemenea, aceste produse intră în componența instalațiilor din petrol și gaz, chimie, energie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
30% dintre aceste cereri au fost depuse online, chiar dacă a fost primul an în care solicitanții au avut această posibilitate, potrivit CJ Cluj. S-a încheiat perioada în care entitățile nonprofit și entitățile publice puteau depune online pe platforma Ghișeul Unic sau la sediul instituției documentația necesară.

O treime dintre proiectele de finanțare a ONG-urilor, depuse online la Cluj

Articolul următor

Boris Becker vine pentru premiera documentarului “Nasty”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share