Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deltamed începe producția la Aiud. Afacerile anuale aproape s-au dublat

Principalele obiective ale Deltamed pentru 2024 vizează finalizarea investiției pentru extinderea capacității de producție de la Aiud, deschiderea centrului de mentenanță pentru vehicule de intervenții din Republica Moldova, finalizarea procesului de reorganizare și modernizare a fluxurilor și proceselor interne.
Unitatea de la Gilău conține șapte hale de producție | Foto: Deltamed

Cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, cu acționariat românesc, a înregistrat afaceri de 35 milioane €, cu 88% peste 2022, pe fondul creșterii numărului de proiecte livrate și al exporturilor.

Principalele obiective ale Deltamed pentru 2024 vizează finalizarea investiției pentru extinderea capacității de producție de la Aiud, deschiderea centrului de mentenanță pentru vehicule de intervenții din Republica Moldova, finalizarea procesului de reorganizare și modernizare a fluxurilor și proceselor interne.

”După ce 2023 a fost un an cu o dinamică extraordinară și o creștere importantă a exporturilor, 2024 se prefigurează a fi unul de creștere și consolidare a poziției noastre pe piața furnizorilor de ambulanțe din Europa. Anul trecut am exportat de cinci ori mai mult decât în 2022, principalele piețe fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania.

Exporturile au avut anul trecut o pondere de 13% în cifra de afaceri. În 2024, doar pentru piața din Austria avem o comandă de 300 de ambulanțe care se adaugă livrărilor către Republica Moldova, după ce anul trecut am fost desemnați câștigători ai licitației organizate de autoritățile de la Chișinău. Pare că 2024 poate fi considerat  “anul ambulanțelor”, dată fiind ponderea lor în livrările totale, mult peste nivelurile din anii anteriori”, a declarat Daniela Gavrilă, CEO al Deltamed.

Producție în Alba, mentenanță în Republica Moldova

Pentru a acoperi cererea în creștere de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență, compania a alocat 2,5 milioane de euro pentru investiții, din care 2 milioane pentru o nouă unitate de producție la Aiud.

Secția de la Aiud, care va avea 25 de angajați, va fi finalizată la finalul primului semestru și va începe să lucreze la capacitate maximă în ultimul trimestru al anului. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău unde funcționează Departamentul de cercetare și prototipare.

Până la jumătatea anului, compania va deschide și primul centru de mentenanță și reparații în afara granițelor, în Republica Moldova. Centrul va asigura servicii de reparații și întreținere pentru ambulanțele pe care Deltamed le va livra în Republica Moldova după ce a câștigat licitația organizată de Centrul de Achiziții al Ministerului Sănătății din Republica Moldova. Cele 62 de ambulanțe de tip B vor fi livrate de Deltamed în Republica Moldova, începând cu luna aprilie.

”Centrul de mentenanță și reparații a fost o investiție pe care am considerat-o necesară pentru a optimiza timpii de răspuns și service în cazul apariției unor defecțiuni. Tot pentru optimizarea fluxurilor, am luat decizia ca în centrul de mentenanță să fie angajați lucrători din Republica Moldova, care au beneficiat de pregătire de specialitate la noi în companie.

Investiția în centrul de mentenanță se ridică la câteva sute de mii de euro. Dacă nu am fi procedat astfel, orice defecțiune sau impas în utilizarea vehiculelor achiziționate de autoritățile din Republica Moldova ar fi necesitat deplasarea unei echipe Deltamed peste Prut și, implicit, imobilizarea pe un termen mai lung a unuia sau mai multor vehicule, prejudiciind astfel funcționarea sistemului medical din țara vecină”, a spus Viorel Toadere, director comercial al Deltamed.

Furnizor de roboți pentru stingerea incendiilor

Pentru anul în curs compania vizează creșterea calității produselor livrate inclusiv prin intermediul investițiilor în reorganizarea fluxurilor și digitalizarea proceselor. Ca efect al acestor investiții, echipele Deltamed vor cunoaște în timp real statusul proiectelor în derulare.

În 2023, Deltamed a produs și echipat cu brancarde medicalizate șapte elicoptere BlackHawk achiziționate de Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru managementul situațiilor de urgență. Acest proiect se adaugă celor 271 ambulanțe și vehicule de intervenții speciale produse și livrate către diverși beneficiari români și străini.

Deltamed a furnizat autospeciale de tip centru de comandă, de comunicații, roboți pentru stingerea incendiilor, autospeciale pentru transportul bolnavilor înalt infectați și containere logistice cu echipamente medicale pentru IGSU și ambulanțe militare pentru Armata Bosniacă. Deltamed, companie cu capital 100% românesc, a fost înființată în 1997, la Cluj-Napoca.

Unitatea de producție este situată în localitatea Gilău, județul Cluj, pe 13.000 mp. Aceasta conține șapte hale de producție propriu-zisă, departamentele de R&D, proiectare, CTC  și After Sales dedicate. Compania are peste 200 de specialiști și capacitatea de a produce in-house toate elementele componente cu care dotează vehiculele pentru intervenții speciale.

Dintre cele 4.000 de vehicule livrate până în prezent, fac parte ambulanțe (umane și veterinare), cabinete medicale mobile pentru diverse specializări inclusiv stomatologice, puncte mobile de comandă și control, mașini de stingere a incendiilor de diverse capacități, autospeciale destinate descarcerării, autolaboratoare, showroom-uri, ateliere și magazine mobile, vehicule adaptate transportului utilizatorilor de fotoliu rulant, vehicule de transport victime multiple și pacienți înalt contagioși, vehicule dedicate sectorului militar.

În 2022, Deltamed a primit trei distincții de excelență în business: din partea Bursei de Valori București, a Camerei de Comerț și Industrie a României și a publicației Transilvania Business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea deschide seria conferințelor Business Evolution

Articolul următor
Numărul maxim de acțiuni care vor fi răscumpărate de Banca Transilvania (BT) este de 2 milioane, dintre cele 5 milioane aprobate în AGEA, la un preț minim egal cu cel al pieței din momentul achiziției și unul maxim de 30 lei / acțiune.

Banca Transilvania va răscumpăra acțiuni de până la 30 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share