Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania va răscumpăra acțiuni de până la 30 milioane €

Numărul maxim de acțiuni care vor fi răscumpărate de Banca Transilvania (BT) este de 2 milioane, dintre cele 5 milioane aprobate în AGEA, la un preț minim egal cu cel al pieței din momentul achiziției și unul maxim de 30 lei / acțiune.
Programul de răscumpărare se derulează în perioada 20 martie – 10 aprilie | Foto: BT

Societatea bancară din Cluj a inițiat un program de răscumpărare a acțiunilor proprii în limitele aprobate de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA).

Numărul maxim de acțiuni care vor fi răscumpărate de Banca Transilvania (BT) este de 2 milioane, dintre cele 5 milioane aprobate în AGEA din 2023, la un preț minim egal cu cel al pieței din momentul achiziției și unul maxim de 30 lei / acțiune. Managementul BT a transmis intenția Bursei de Valori București.

Programul de răscumpărare de acțiuni se derulează în perioada 20 martie – 10 aprilie. „Volumul de acțiuni pe care îl va putea cumpăra societatea va fi determinat în conformitate cu prevederile articolului 3 din Regulamentul Delegat al Uniunii Europene 2016/1052”, a precizat conducerea BT Cluj.

Rezultatul net consolidat al grupului financiar clujean în anul trecut a fost de 2,98 miliarde lei, cu 20% peste cel din 2022, conform raportului anual al BT Cluj. Activele grupului BT au ajuns, la finalul anului trecut, la 169 miliarde lei. Profitul net consolidat al grupului BT este de 2,9 miliarde lei, cu 20% mai mare decât în 2022, din care cel al băncii, de 2,4 miliarde, cu 14% peste 2022.

Profitul operațional al băncii a crescut la 3,5 miliarde lei, cu 29,8% mai mare față de 2022. BT a semnat cu OTP Group, în februarie, acordul pentru achiziția OTP Bank România și a subsidiarelor ei din țara noastră. Finalizarea tranzacției este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor autorităților. Prețul total al tranzacției care urmează să fie plătit de BT este de 347 milioane €.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Principalele obiective ale Deltamed pentru 2024 vizează finalizarea investiției pentru extinderea capacității de producție de la Aiud, deschiderea centrului de mentenanță pentru vehicule de intervenții din Republica Moldova, finalizarea procesului de reorganizare și modernizare a fluxurilor și proceselor interne.

Deltamed începe producția la Aiud. Afacerile anuale aproape s-au dublat

Articolul următor

Expoziția Dacia, ultima frontieră a romanității de la Roma atrage interesul publicului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share