Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dividend brut de 1 leu pe acțiune, propus la Transilvania Broker

Transilvania Broker de Asigurare (TBA) va convoca acționarii pentru 23 aprilie, în vederea aprobării distribuirii unui dividend în valoare brută de 1 leu / acțiune.

Transilvania Broker de Asigurare (TBA) va convoca acționarii pentru 23 aprilie în vederea aprobării distribuirii unui dividend în valoare brută de 1 leu / acțiune.

Randamentul oferit de societatea bistrițeană de asigurări, calculat la prețul de închidere de la bursă din 19 martie, era de 4,85%, potrivit casei de brokeraj Goldring. Data de înregistrare la TBA este propusă pentru 28 mai 2024, iar cea a plății, pentru 17 iunie, se menționează în informarea trimisă Bursei de Valori București.

TBA a încheiat 2023 cu o creștere a primelor intermediate cu 18,8% față de 2022, potrivit raportului anual. Aceasta a înregistrat un rezultat brut de 8,7 milioane lei, în timp ce profitul net, de 7,5 milioane, se asocia unei marje de 6,8%. Conducerea a propus Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de aprobare a situațiilor financiare pe 2023 distribuirea de dividende.

“Provocările generate de dinamica de pe piața distribuției în asigurări nu au afectat în nicio măsură planul investițional focalizat pe digitalizarea platformei TBA și optimizarea activității de back-office. Bugetul alocat acestei direcții a depășit 2 milioane de lei, cu 32% mai mult decât în 2023.

Randamentul acțiunii, calculat prin raportarea cotației bursiere de la finalul anului 2023 la cea de început de perioadă de raportare, a fost de 24%. Cu încorporarea dividendului în calcul, performanța acțiunii în 2023 ajunge la 35%”, consemnează raportul TBA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziția Dacia, ultima frontieră a romanității de la Roma atrage interesul publicului

Articolul următor

S-a dat start la înscrieri pentru premiile „Capitala europeană a inovării 2024”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share