Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii din parcurile industriale ale Maramureș primesc bani gratis

Dezbaterile sunt organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş în parteneriat cu Maramureș Business Park, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM),

A început seria dezbaterilor publice prin care antreprenorii sunt informați despre oportunitățile de finanțare: granturi între 300.000 și 2,5 milioane de euro.

Dezbaterile sunt organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş în parteneriat cu Maramureș Business Park, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM), Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest. Prima dezbatere a avut loc la Sighetu Marmației. Maramureșul propune șapte astfel de parcuri industriale.

“Ne dorim să venim în ajutorul angajatorilor care pot să își dezvolte afacerile în aceste parcuri și să asigurăm împreună mai multe locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni. Sunt bucuros că au participat la eveniment atât de mulți reprezentanți ai mediului de afaceri, semn că ceea ce facem este așteptat și necesar.

În contextul proiectelor derulate de administrația județului și PIMM, înființarea celor șapte parcuri de specializare inteligentă la Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Giulești, e important să informăm oamenii de afaceri despre oportunitățile, inclusiv financiare, pe care le oferim aici.

Am discutat despre pașii care trebuie urmați pentru finanțare, schițarea proiectului dorit pentru a se stabili suprafața, condițiile care trebuie îndeplinite după depunerea proiectului și despre procesele inovative în activitățile de producție și cele economice. Îmi doresc să replicăm campusul dual de la Baia Sprie și la Giulești, unde planificăm dezvoltare unui campus dual rural. Dorim să ne asigurăm că există condiții care facilitează transportul comercial, de aceea avem în construcție noul pod peste Tisa.

Am avut o prezentare și despre ultimele inovații și tendințe în industrie, despre extinderea rețelei de contacte și stabilirea de parteneriate, despre importanța sprijinirii ecosistemului antreprenorial regional, prin încurajarea dezvoltării diferitelor forme specifice de antreprenoriat. Am pus accent pe necesitatea inovației și a sustenabilității în parcurile industriale și am răspuns întrebărilor celor prezenți”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

La întâlnire au mai luat parte Diana Iluț, președintele AIM Maramureș și Radu Zoicaș, CEO Parcuri Industriale Maramureș, Oana Bran, director Direcția Servicii și Evenimente Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Anca Roman, expert cu rol de ofițer specializare inteligentă, ADRNV și Emil Mureșan, expert tehnic INNO – ADRNV.

Dezbaterile sunt organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş în parteneriat cu Maramureș Business Park, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM),

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ulterior, Adina Vălean a susținut un briefing împreună cu Emil Boc, primarul Clujului, la hotelul Radisson Blu.

Comisarul european pentru transporturi monitorizează proiectele din Cluj și Satu Mare

Articolul următor

Corul Madrigal a fost în turneu în Perú

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share