Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisarul european pentru transporturi monitorizează proiectele din Cluj și Satu Mare

Ulterior, Adina Vălean a susținut un briefing împreună cu Emil Boc, primarul Clujului, la hotelul Radisson Blu.
Adina Vălean s-a interesat de stadiu proiectelor din Zona Matropolitană Cluj | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Înaltul oficial al Comisiei Europene Adina Vălean se află în aceste zile în vizită oficială în două județe ale Transilvaniei.

Comisarul european s-a aflat în 21 martie la Cluj Napoca, a deschis conferința Cluj Innovation Day (CID), cu tema “Inovații digitale pentru un viitor sustenabil și sigur”. Ulterior, Adina Vălean a susținut un briefing împreună cu Emil Boc, primarul Clujului, la hotelul Radisson Blu.

Comisarul european a discutat, la CID despre rolul inovației digitale în modelarea unui viitor sustenabil pentru transporturi, cu accent pe startup-urile românești, dar și despre coridoarele solidarității și soluțiile de facilitare a traficului la frontiera Ucraina – UE, inclusiv prin investiții în infrastructură.

La Primăria Cluj-Napoca, tema principală a fost reprezentată de proiectele majore de infrastructură din zonă aflate în diverse stadii de implementare: centura metropolitană, metroul, trenul metropolitan.

Alte proiecte sunt cele de interconectivitate din zona metropolitană, precum conectarea Clujului la autostradă – drumul de legătură dintre A3 și DN 1 prin comuna Tureni, proiectul de electrificare a căii ferate Cluj – Episcopia Bihor prin care se modernizează la Cluj-Napoca pasajul de la Tăietura Turcului.

Vizitează trei puncte de frontieră

“Am prezentat ceea ce am reușit să realizăm la Cluj-Napoca cu fonduri europene – de la flota de transport în comun modernă până la școli extinse și modernizate, spații verzi extinse și revitalizate, proiectele în lucru prin PNRR și direcția strategică de dezvoltare pe care o urmăm.

Am abordat provocările cu care ne confruntăm în implementare, nevoile de la nivel local și impactul noilor tehnologii. Așa cum a subliniat doamna comisar, Clujul reprezintă un nod de transporturi de importanță strategică la nivel regional în UE, iar pentru îndeplinirea obiectivelor în lucru legate de infrastructură fondurile europene au rol major.

Politica de coeziune – care reprezintă „lipiciul” care menține Europa unită – și viitorul acestei politici au impact direct asupra viitorului comunităților noastre”, a spus edilul clujean.

La întâlnire au mai participat Filip Negreanu – șef de cabinet, Isidro Laso Ballesteros – membru de cabinet, Ana-Maria Caia – consilier comunicare, Daniel Nancu – asistent politici publice, dar și Dan Tarcea – viceprimarul municipiului, Ovidiu Cîmpean – secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Emilia Botezan – șef birou relații externe al municipalității.

În 22 martie comisarul se va afla în județul Satu Mare, unde va vizita punctele de  trecere a frontierei de la Tarna Mare, Halmeu și Petea, alături de autoritățile din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ofertă publică de cumpărare a acțiunilor SINTEROM SA

Articolul următor
Dezbaterile sunt organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş în parteneriat cu Maramureș Business Park, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM),

Investitorii din parcurile industriale ale Maramureș primesc bani gratis

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share