Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eurosmart a obținut 1,3 milioane € din valorificarea activelor Construcții Montaj

Specialiștii casei de insolvență Eurosmart au finalizat cu succes demersurile de stingere integrală a datoriilor societății sălăjene Construcții Montaj Crișeni.

Datoriile constructorului Construcții Montaj au fost acoperite în cadrul procedurii de faliment, sumele rămase în cont urmând a fi distribuite asociaților.

Specialiștii casei de insolvență Eurosmart au finalizat cu succes demersurile de stingere integrală a datoriilor societății sălăjene Construcții Montaj Crișeni.

Fondată în 1970 ca Întreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj și transformată ulterior în 1991 în societate comercială pe acțiuni, aceasta reprezenta un pilon esențial pe piața de construcții din județ, realizând construcții civile, industriale și agricole, instalații pentru construcții și betoane. Principalii clienți erau instituții bugetare cu finanțare de la bugetul de stat şi bugetele locale.

După o lungă perioadă de activitate prolifică, societate a intrat în procedura de insolvență în 2016, din cauza dificultăților înregistrate la încasarea creanțelor de la beneficiari. S-au adăugat creșterea costurilor financiare și imposibilitatea de ajustare a costurilor cu materiile prime ce au crescut de la momentul câștigării proiectelor până la decontarea efectivă a acestora.

În cadrul procedurii de faliment, Eurosmart a reușit să valorifice ultimele active ale societății la 1,36 milioane €, plus taxa pe valoarea adăugată, obținând o sumă ce a permis achitarea integrală a tuturor datoriilor societății, de 5,8 milioane lei. În contul societății au rămas sume suplimentare, ce vor fi distribuite acționarilor, ținând cont de cota deținută în capitalul societății.

”Ne bucurăm că am reușit să stingem în integralitate datoriile Construcții Montaj, marcând o nouă reușită nu doar pentru creditorii din această procedură de faliment, dar și pentru acționarii debitorului. La baza acestui succes au stat o serie de factori: echipa de specialiști foarte bine pregătiți, dorința de a maximiza gradul de încasare a creanțelor creditorilor și o bună colaborare cu toți participanții la procedură”, a declarat Alexandra Gălățan, partener al Eurosmart.

Societatea a fost radiată

În cadrul ședinței din 21 martie, Tribunalul Sălaj a aprobat raportul final întocmit în procedură, dispunând radierea societății și distribuirea sumelor rămase în cont către acționarii săi, proporțional cu cota de deținere a participațiilor.

”Astăzi, mai mult ca oricând, e necesar ca antreprenorii să conștientizeze situația reală a companiilor pe care le gestionează. Chiar și în cazul unor condiții optime, nu putem ignora gradul de imprevizibilitate ce caracterizează, inevitabil, activitatea oricărei companii, și care poate impacta negativ evoluția acesteia.

Toate datoriile Construcții Montaj au fost acoperite în cadrul procedurii de faliment gestionate de Eurosmart, sumele rămase în contul societății urmând a fi distribuite asociaților. Legislația prevede mecanisme de prevenție a insolvenței ce vin în sprijinul antreprenorilor, acordând posibilități de finanțare, de renegociere a contractelor și termenelor de plată a datoriilor, care, accesate la timp, pot duce la depășirea stării de dificultate.

Chiar și în cazurile în care accesarea mecanismelor de prevenție nu este o opțiune, este necesar ca antreprenorii să conștientizeze că insolvența este o oportunitate, care oferă nu doar protecție în fața executărilor silite, dar și posibilitatea de a reseta businessul și, alături de un profesionist, de a depăși perioada dificilă pe care o traversează”, conform Eurosmart.

“Insolvența este de asemenea benefică și pentru creditori, care pot avea siguranța derulării unei proceduri în condiții de transparență și concursualitate, practicianul în insolvență fiind un garant al respectării prevederilor legale și a respectării principiului maximizării distribuirilor efectuate în procedură.

Specialiștii Eurosmart sunt aici să îi ghideze pe participanții la procedură, prin crearea și păstrarea atentă a unui echilibru între antreprenorii care caută soluții și sprijin și creditorii care urmăresc maximizarea gradului de recuperare a creanțelor pe care le au de încasat de la debitorii lor.

Astfel, imprevizibilul și nesiguranța asociată acestuia, deși, la prima vedere, par elemente de stres, pot, în fapt, oferi companiilor șansa de a se îmbunătăți, de a se consolida, de a se reinventa, devenind antifragile. În astfel de momente considerăm că este important ca antreprenorii să aibă un profesionist lângă ei, care să îi sprijine cu soluții în gestionarea provocărilor apărute”, menționează experții în insolvență.

Eurosmart este o companie specializată în proceduri complexe de insolvență, reorganizare și lichidare judiciară, oferind soluții personalizate pentru companiile aflate în dificultate financiară. Cu șapte filiale la nivel național și 40 de specialiști, Eurosmart gestionează un portofoliu de 200 de dosare, contribuind la revitalizarea și repoziționarea companiilor pe piață.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Majoritatea directorilor de aerogări din Banat și Transilvania au fost prezenți la conferința Aviation-Event, potrivit unui raport al Asociației Aeroporturilor din România (AAR).

Șefii aviației din Transilvania și Banat s-au întâlnit la Cluj

Articolul următor
Printr-o altă decizie a CA s-a decis ca din acțiunile răscumpărate de LIH, 96.940 de titluri să fie oferite cu titlu gratuit către angajații LIH și Innobyte Solutions (deținere 100% a LIH). Transferul dreptului de proprietate asupra acțiunilor de la societate către angajații LIH și Innobyte se va face după transmiterea documentelor către Depozitarul Central. LIH, companie de tehnologie listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Capitalizarea LIH era de 67 de milioane de lei.

Debutează emisiunea de obligațiuni corporative Life Is Hard

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share