Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Serviciile de business își caută viitorii angajați la Cluj și Timișoara

Specialiști din diverse domenii de activitate își vor spune povestea traseului profesional în „Career Day”, cu scopul ghidării adolescenților în alegerea unei cariere potrivite după finalizarea studiilor preuniversitare.
Povestea traseului lor profesional, spusă de specialiștii din proiectul Career Day | Foto: ASV

Programul este inițiat de Asociația Școala de Valori (ASV) și Asociaţia Business Service Leaders în România (ASBL).

Elevii de la liceele și școlile din Cluj-Napoca, Timișoara, dar și din Iași sau București au posibilitatea de a fi implicați în proiectul „Career Day”. Ei au ocazia să interacționeze cu experți din diverse domenii de activitate.

Aceștia pot să exploreze diferite perspective asupra carierelor existente în sectorul serviciilor de business, să înțeleagă mai bine cerințele unor viitoare locuri de muncă și să dobândească informații și cunoștințe practice.

„Career Day” se adresează elevilor de liceu, clasele a XI-a și a XII-a, aflați într-o etapă de planificare a traseului academic sau profesional, dar și celor de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu. Proiectul are ca scop crearea de contexte inspiraționale pentru elevii de liceu din țară.

Specialiști din diverse domenii de activitate își vor spune povestea traseului profesional în „Career Day”, cu scopul ghidării adolescenților în alegerea unei cariere potrivite după finalizarea studiilor preuniversitare. Acesta constă într-o sesiune de storytelling cu trei experți din diverse domenii de activitate și o sesiune de dialog & networking cu specialiștii participanți.

Aceștia provin de la companii ca Allianz, Hewlett Packard, Accenture, Deutsche Telekom, , Societe Generale, Wipro, VOIS, Chain IQ Services sau SCC Services. La precedentele ediții au fost prezenți specialiști de la Stefanini, Luxoft, UniCredit Bank, Booking Holdings.

ABSL este cea mai importantă organizație ce reprezintă sectorul de servicii de business, adunând în componența sa 80 de companii care își desfășoară activitatea în domenii ca Shared Services Center, Business Process Outsourcing, Information Technology Outsourcing, Research and Development.

ASV oferă tinerilor și profesorilor din școli învățarea unor noțiuni ce pun accent pe identificarea potențialului individual, dezvoltarea competențelor pentru viață, creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional.

Din 2010 până în 2023, s-au format intermediul atelierelor ASV 164.234 tineri și 11.916 profesori. Acestea au avut loc online și offline în toate județele țării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria IT&C din Sibiu, motor puternic de dezvoltare în Regiunea Centru

Articolul următor

Grupul BT a lansat prima bancă integral digitală din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share