Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Situl Unesco de la Biertan va fi amenajat printr-un proiect de 5,7 MILIOANE EURO

Foto credit: Sorin Onișor

Contractul de finanțare pentru proiectul Reabilitare sit UNESCO Biertan a fost semnat în 4 aprilie 2024.  Finanțarea a fost asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Regional Centru 2020-2027, Prioritatea: P7, O regiune cu turism sustenabil, Operațiunea Conservarea, protecția și valorificarea durabilă a siturilor incluse în patrimoniului cultural UNESCO și de clasă A.

Un sit UNESCO de milioane

Din cele 5,7 milioane euro, reprezentând valoarea totală a prooectului, 4, milioane euro sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul Reabilitare sit UNESCO Biertan propune investiții în amenajarea obiectivului de patrimoniu cultural UNESCO. Prin proiect se urmărește conservarea, protecția, punerea în valoare și reactivarea unor funcțiuni a centrului istoric din situl UNESCO Biertan prin lucrări de amenajare a spațiului pe o suprafață de 15992 mp, astfel încât acestea să fie accesibile și atrăgătoare pentru turiști și vizitatori și să integreze în același timp și comunitatea locală.

Sursă foto: Cătană Marius, Media Marketing

Scopuri culturale

Obiectivul proiectului de reabilitare a sitului UNESCO presupune readucerea la viață a funcțiunilor istorice ale sitului UNESCO Biertan, precum: târgurile de altă dată, zona cântarului și tradiția legată de plantele medicinale.
Organizarea unor evenimente culturale în cadrul proiectului, realizarea expozițiilor tematice,  activitățile de cooperare transfrontalieră precum și activitățile de digitalizare vor contribui  de asemenea la punerea in valoare a sitului rural UNESCO Biertan iar vizitatorii  vor avea oportunitatea de a se familiariza și de a experimenta autenticitatea și bogăția culturală a acestei comunități.

Media Marketing

Media Marketing a contribuit la obținerea acestei finanțări prin prestarea serviciilor de elaborare a cererii de finanțare și a documentațiilor aferente, cu elaborarea răspunsurilor la cererile de clarificare pe parcursul procesului de evaluare a proiectului de către finanțator, precum și cu sprijinul acordat proiectantului general pentru corelarea aspectelor tehnice cu condițiile de eligibilitate.

Valoarea totală a proiectului este de 28.487.589,71 lei, din care valoare eligibilă 24.291.810,61 lei. Specialiștii ADR Centru s-au implicat at în evaluarea proiectului pe tot parcursul acestor câteva luni de la depunerea cererii de finanțare până la semnarea contractului de finanțare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Putem integra persoanele cu dizabilități pe piața muncii

Articolul următor

Colaborare Climarol Prest - Universitatea Oradea pentru energie din biomasă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share