Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salina Turda se vrea pe lista patrimoniului UNESCO

Societatea Salina Turda a demarat procedurile de a intra în patrimoniul mondial UNESCO.

Societatea Salina Turda a demarat procedurile de a intra în patrimoniul mondial UNESCO. Respectiv pe lista locurilor importante a căror conservare este esențială pentru întreaga comunitate globală.

“Suntem mândri de salina noastră, drept pentru care promovăm acest obiectiv turistic inedit pe plan local, național și internațional. Salina Turda este în plin proces de modernizare și automatizare. Schimbăm paradigmele de la salină prin tehnologizarea serviciilor turistice și modernizarea spațiilor din proximitatea ei.

Prin adoptarea unei strategii de marketing am reușit promovarea celui mai frumos subteran din lume, modelat de oameni, în Aeroportul Cluj-Napoca și urmează prezentarea în alte 110 aeroporturi internaționale.

Salina Turda este în top 3 mondial în publicații de specialitate, consacrate în turism. Noi facem tot posibilul pentru a acorda atenția cuvenită acestui obiectiv pentru a fi mereu în topul celor mai frumoase și moderne destinații din lume”, a relatat primarul Cristian Matei.

Proces de modernizare și automatizare

La Salina Turda a început un proces de modernizare și automatizare. În prima etapă s-a realizat modernizarea intrării vechi, de pe strada Salinelor, a doua fiind dedicată celei de pe aleea Durgăului. Acesta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România. Exploatarea sării la Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932, fiind redeschisă pentru public şi pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În 2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de şase milioane de euro din fonduri europene. Pe lângă vizitarea celor trei mine (Rudolf, Terezia, Ghizela), turiştii pot juca minigolf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cluj IT Cluster (CITC) atrage atenția asupra felului în care vor fi folosite bazele de date pentru a nu afecta drepturile și libertățile cetățenilor Europei. Experții clujeni au formulat propuneri la elaborarea Data Act.

Grup Data Intelligence, format la Cluj. “Să avem grijă cum gestionăm bazele de date în Europa!”

Articolul următor

Zilele Art Nouveau la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share