Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a încheiat recensământul traficului în Cluj

A fost finalizată acțiunea de înregistrare a circulației rutiere pe drumurile publice derulată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Infrastructură (CESTRIN).

Traficul rutier pe drumurile județene din județul Cluj a fost monitorizat din 80 de posturi.

A fost finalizată acțiunea de înregistrare a circulației rutiere pe drumurile publice derulată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Infrastructură (CESTRIN).

Pe cele 58 de drumuri județene administrate de Consiliul Județean (CJ) Cluj au fost organizate 80 de posturi de monitorizare a traficului rutier. Acțiunea a debutat în 12 aprilie. Înregistrările de trafic s-au desfășurat după un calendar prestabilit, timp de 10 zile, în diferite perioade ale anului, în intervalul orar 06:00-20:00.

„Am sprijinit în fiecare etapă această întreagă operațiune întrucât rezultatele studiului ne vor fi de mare folos. Vom afla, astfel, care sunt drumurile județene care înregistrează cele mai mari valori de trafic și ne vom putea prioritiza investițiile în funcție și de acest aspect”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Monitorizare amânată cu doi ani

Pe durata operațiunii au fost monitorizate 12 clase de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze cu cel mult 8+1 locuri, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule articulate de tip tir, autocamioane cu remorci, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracțiune animală.

Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate de pe întreaga rețea de drumuri publice interurbane este realizată de CNAIR – CESTRIN, care le va prelucra și organiza statistic. Scopul final al acțiunii de înregistrare a circulației rutiere este de a se stabili care sunt cele mai aglomerate drumuri din țară pentru ca, ulterior, să se ia măsurile necesare în vederea optimizării traficului rutier.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani. Acesta are drept scop determinarea repartiției şi evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă şi de persoane pe rețeaua de drumuri publice din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Deși ultima înregistrare a circulației rutiere trebuia să se desfășoare în 2020, acest lucru nu a fost posibil din cauza restricțiilor din perioada de pandemie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bilet de 10.000 de euro, scos la vânzare de Electric Castle

Articolul următor

Auto Schunn partenerul tău de încredere Mercedes-Benz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share