Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Horia Buhan, directorul de marketing al stațiunii Șuior din inima Maramureșului, gazdă nu numai afabilă ci și bună cunoscătoare a fenomenului turistic maramureșean, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări legate de perla stațiunilor maramureșene. Cunoscută în general pentru pârtiile de schi, stațiunea este, după cum ne-am dat seama pe viu, un punct de interes important pentru cei care doresc să-și petreacă zilele călduroase de vară pe poteci de munte și să se adape din izvoare. Este un loc ideal unde nisipul fierbinte este înlocuit de pășunea montană, iar betonul hotelurilor de bârna cabanelor.

– De ce credeți că un  turist ar trebui să aleagă stațiunea Șuior pentru a petrece un concediu, o parte a concediului sau un sfârșit de săptămână?

În primul rând pentru că este în Maramureș, un tărâm pe care oricare român trebuie nu numai să-l calce, ci și să-l exploreze.

Ca oaspeți ai noștri și implicit ai Maramureșului veți descoperi o altă Românie, una în care oamenii se bucură când un străin le calcă pragul, una în care oamenii muncesc, una în care oamenii construiesc biserici unicat în lume cu picturi făcute direct pe lemn, una în care oamenii știu să se bucure și să cânte, una în care oamenii știu să-și prețuiască trecutul și înaintașii păstrând datinile, obiceiurile, portul, tradițiile neschimbate de sute de ani. Tradiții și meșteșuguri de mult apuse în alte locuri aici se păstrează cu sfințenie. Cioplitul și sculptatul lemnului, olăritul, pictatul icoanelor pe lemn și sticlă, țesutul covoarelor și a hainelor acasă  la războiul de țesut, precum și satul „arhaic” cu toată simbolistica și profunzimea sa le puteți întâlni în Maramureș mai mult decât în alte locuri din România. Iată câteva  motive pentru care trebuie să vină un turist în Maramureș măcar o dată în viața!

Șuiorul ar putea reprezenta tabăra de bază pentru a vă bucura de toate aceste minunății.

Unde se află mai precis Șuior-ul pentru un turist care încă nu v-a vizitat?

Complexul Turist Șuior se află în inima Maramureșului, la poalele Munților Gutâi, înconjurat de un peisaj natural mirific, la doar 18 km de orașul reședință de județ, Baia Mare. Cu cele două atracții ale sale, „Șuior Bază” și „Șuior Cota 1000”,  legate între ele de pârtia de schi, Complexul Turist Șuior constituie pentru toți cei care doresc un moment de relaxare, de liniște, de evadare din cotidian o alegere perfectă, mai ales acum când ne găsim într-o perioadă delicată pe care o resimțim cu toții.

Ce facilități oferă complexul hotelier turiștilor?

Dispunem de aproximativ 150 de locuri de cazare în cele două locații, Șuior Bază și Șuior Cota 1000. Avem camere cu un pat, cu doua paturi, cu pat matrimonial și apartamente, toate clasificate la trei stele. Alte facilități de care turiștii pot beneficia sunt  două restaurante, două săli de conferință, centru SPA cu saună, jacuzzi, sală de fitness, solar, masaj, biliard, tenis de masă, teren de tenis de câmp, poligon de paint-ball și  cel mai nou spațiu de agrement, parcul de distracții de la Cota 1000, unde avem pistă de tubing de vară și iarnă și o trambulină de sărituri cu colac de tubing  pe un „bigairbag”.

Ce vă lipsește, ca să zic așa?

Bineînțeles că suntem deschiși la sugestii. Propunerile venite din partea clienților au fost întotdeauna subiecte de studiu pentru departamentul de specialitate. De altfel, marea majoritate a îmbunătățirilor din ultimii ani au fost sugerate de turiști. Cine a fost acum trei-patru ani la noi și a revenit acum a fost plăcut surprins de „mobilitatea” de care a dat dovadă echipa noastră. Așteptăm noi doleanțe, noi idei.

Care sunt lucrurile care îi conving pe clienți să se intoarcă?

Să știti că majoritatea celor care vin la Șuior se reîntorc si asta o spun documentat, deoarece locația, condițiile de cazare, de masă, adică întreg pachetul de servicii, sunt excelente. Dorim zi de zi să ne punem în slujba clientului.  Mi-a spus cineva odată ”în puține locuri m-am simțit mai bine ca oaspete”. Aprecieri am primit nu numai de la turiștii români dar și de la cei străini, despre care se presupune ca ar avea alte standarde.

O concluzie, puțin deviată de la intrebare, ar fi că dacă vom schimbă modul de a face turism în România  atunci rezultatele nu vor intârzia pentru că potențial există.

Cum vă desfășurați activitatea ținând cont de noile realități aduse ce COVID -19?

În primul rând conștientizăm că virusul există și că cel mai bine este să previi decât să tratezi. Am implementat toate măsurile de distanțare și protecție impuse de autorități. Avem fluxuri bine stabilite pentru turiști, dezinfectăm de mai multe ori pe zi spațiile care sunt atinse frecvent de turiști. Vrem ca atât oaspeții noștri cât și noi să ne simțim în siguranță.

Faptul că este interzisă servirea mesei în restaurant vă afectează activitatea?

Pentru noi mai grav este că nu pot fi făcute evenimente mai mari de 50 de persoane. Datorită peisajului deosebit de care ne bucurăm, turiștii preferau și în ceilalți ani să ia masa pe terase sau  pe ponton. Deoarece spațiul ne-a permis, am extins mult zona de terasă așa că numai la Cota 1000 avem peste 100 de locuri disponibile cu posibilitate de extindere. Cel mai mult ne-a încurcat, în ultima perioadă, vremea care a fost capricioasă.

Știu că aveți cabanele acelea din lemn foarte frumoase. Există solicitări date fiind condițiile actuale?

Gradul de ocupare la Cota 1000 in perioada următoare pană spre finalul lunii august este de peste 70 %. Cabanele din lemn oferă o ambianță aparte și multă liniște. Coroborate cu frumusețea locului induc turiștilor o stare de bine pe care puține locuri le oferă.

Care sunt preparatele cu care vă intâmpinați clienții?

Specificul celor două restaurante este diferit. Dacă în Șuior Bază bucătaria clasică predomină, la restaurantul de la Cota 1000 meniul este unul cu specific local. Aici avem sărmălute cu ciolan, gulașul la ceaun, coaste țărănești la cuptor, răcituri, pomana porcului, mămăliguță în straturi cu brânză și smântână, macaroane cu brănză și licoarea magică a moroșenilor, horinca de Maramureș.

Acum la final, spuneți-ne o ofertă de sezon pe care o aveți pentru cei care își doresc să petreacă o vacanță în Maramureș.

Oferta pe care v-aș recomanda-o este     , cazare cu demipensiune 5 zile la pretul de 700 lei/ persoana.

În finalul discuției noastre vreau să vă mulțumensc și să-i invit pe toți cititorii dumneavoastră să treacă pe la noi pentru că au ce vedea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Articolul următor

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share