Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

30 de noi autobuze electrice, așteptate la Zalău

Operatorul local de transport vrea să ajungă la o flotă majoritar nepoluantă | Foto: Transurbis

Un proiect de 20 de milioane de euro care vizează transportul în comun din municipiul sălăjean va fi depus pe noul exercițiu financiar european 2021-2027. 

Administrația zălăuană pregătește proiectul pentru modernizarea întregii autobaze de pe str. Fabricii (reabilitare de clădiri, sediu de birouri, atelier auto, spălătorie, stație ITP, vestiare), dar și achiziționarea a 30 de noi autobuze electrice, potrivit Monitorul de Sălaj.

Municipalitatea poartă discuții cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru a spori șansele de accesare a fondurilor europene, fiind programată o întâlnire la Zalău cu directorul acesteia, Marcel Boloș, fost ministru al fondurilor europene, a precizat șeful Transurbis, Alin Oros.

Managerul local a coordonat și proiectul de mobilitate urbană de 15 milioane de euro, din fonduri europene, prin care s-au achiziționat 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticketing, 10 automate de încărcare a cardurilor, stații de autobuz, panouri de informare a călătorilor, sistem de supraveghere cu camere video.

Proiectul este realizat în proporție de 70%, cu finalizarea programată în ianuarie. Acum se lucrează la instalarea automatelor, se montează panourile de informare și sistemul de supraveghere. Societatea de transport public deține o flotă de 65 de autobuze cu care operează pe 47 de linii de transport, 20 dintre aceste vehicule fiind electrice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Black Tulip revine la vechiul nume

Articolul următor

Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai mari salarii în eCommerce, după București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share