Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Experți în administrație publică din Franța și România, la Întâlnirile Europene din Transilvania

“Oraşe durabile” – este tema celei de a VIII-a ediţii consecutive a Întâlnirilor Europene din Transilvania, care va avea loc miercuri la Cluj-Napoca, iar joi şi vineri la Alba Iulia şi la care sunt aşteptaţi să participe peste 20 de experţi în administraţie publică din Franţa şi România.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei, tema ediţiei de anul acesta este “Oraşe durabile”, în contextul în care acest subiect este unul intens dezbătut atât în Franţa cât şi în România şi este direct legat de dezvoltarea locală. Se va discuta pe mai multe subiecte: demersuri şi procese de guvernanţă pentru un oraş care devine durabil, oraşul durabil: prioritate pentru o viaţă bună, calitatea vieţii locuitorilor şi tranziţia economică, digitală, energetică şi inovarea în serviciul dezvoltării durabile.
Printre personalităţile care vor susţine prezentări la ediţia de anul acesta se numără ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, Ciprian Roşca – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Herve Boisguillaume – directorul proiectului “Oraşul durabil”, în cadrul direcţiei Afacerilor Europene şi Internaţionale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Tranziţiei Ecologice şi Solidare şi Ministerul Coeziunii Teritoriilor.
Întâlnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autorităţile locale, universităţi, asociaţii locale şi companii franceze şi româneşti, evenimentul reunind, timp de trei zile, decidenţi locali, reprezentanţi de înalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare şi reprezentanţi ai societăţii civile în jurul unei teme legate de dezvoltarea teritorială în Europa.
Ediţia din acest an este organizată de Ambasada Franţei la Bucureşti şi filiala din Cluj-Napoca a Institutului Francez din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul centru de formare profesională integrată din România, la Oradea; investiție de 3 mil. euro, din fonduri comunitare

Articolul următor

Fiscalitate 24.7: Impozitarea Criptomonedelor | Prețuri de Transfer |Tendințe fiscale | Locul prestării de servicii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share