Antreprenori Eveniment

Startarium dă startul PitchDay 2017: începe cursa de 100.000 de euro, proba pe startup-uri

Startarium dă startul înscrierilor la cea de-a doua ediție PitchDay, una dintre cele mai importante competiții dedicate startup-urilor din România. O inițiativă ca un maraton, în care startup-urile care vor reuși să convingă juriul vor câștiga premii în valoare totală de 100.000 de euro!
Ce este Startarium PitchDay?
PitchDay este un proiect Startarium, cea mai complexă platformă online de educare și susținere a antreprenorilor din România, dezvoltată de Impact Hub și ING. Desfășurat pentru prima oară în 2016, Startarium PitchDay include atât o componentă educațională și inspirațională prin sesiunile de conferințe și dezbateri, cât și o competiție prin care startup-urile pot obține finanțări în valoare totală de 100.000 de euro.
Finala competiției și evenimentul asociat acesteia își propun să devină un instrument de referință în ecosistemul antreprenorial românesc, prin care inițiatorii startup-urilor pot obține finanțare, vizibilitate și inspirație, dar și o experiență dinamică care facilitează interacțiunea dintre fondatori, antreprenori de succes, business angels și viitorii susținători.
Cum se desfășoară competiția PitchDay 2017?
Până pe 23 octombrie 2017, antreprenorii cu o afacere de 1-3 ani din întreaga țară se pot înscrie pe site-ul competiției. După etapa de preselecție a înscrierilor online, cele mai bune 100 de startup-uri vor fi invitate la un interviu, pentru a fi evaluate de juriu în cadrul evenimentului de pe 16 noiembrie de la Auditorium Pallady București.
În urma primei runde de jurizare din ziua evenimentului, doar 10 antreprenori vor trece mai departe în finală și vor susține un pitch de 3 minute în fața unui juriu format din experți în business și investitori și a audienței de peste 500 de persoane.
Câștigătorii acestei adevărate curse de rezistență vor fi premiați astfel: Locul 1 – 70.000 de euro; Locul 2 – 20.000 de euro; Locul 3 – 10.000 de euro.
Regulamentul competiției și mai multe detalii despre participare sunt disponibile pe site-ul evenimentului.
«PitchDay-ul este punctul culminant al Startarium, în fiecare an. Dacă de la începutul anului până în octombrie am pus în lumină campaniile de crowdfunding, resursele educaționale, evenimentele inspiraționale sau programul de accelerare – toate dedicate antreprenorilor, la final de an, reflectoarele sunt pe ei – pe antreprenorii care au curajul să creeze pitch-ul perfect și să ceară 100.000 EUR. PitchDay-ul este o ocazie extraordinară de învățare – sper ca antreprenorii la început de drum să profite de această oportunitate » , spune Cătălin Vasile, Head of Advisory Channels Management ING.
”Mediul antreprenorial din România se dezvoltă din ce în ce mai mult și ne bucurăm să fim parteneri ai startup-urilor cu potențial real și să îi susținem prin toate resursele din Startarium. PitchDay este unul dintre demersurile ample prin care ne asumăm să creștem sistemul antreprenorial și să oferim nu numai finanțare, ci o experiență reală și utilă pentru cei care cred și muncesc pentru business-urile și visurile lor. Ediția de anul trecut ne-a motivat enorm prin calitatea prezentărilor și ambiția antreprenorilor, așa că ne pregătim cu mult entuziasm pentru ediția 2017”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca.
Ediția 2016 Startarium PitchDay
În 2016, 78 de startup-uri au trecut de preselecție, iar cele mai bune 10 au urcat pe scenă în fața unei audiențe de 600 de persoane. Dintre acestea, juriul a ales câștigătorii:
Locul 1 – 70.000 de euro – Tracia – prima fabrică de rulote turistice și comerciale din România și din sud-estul Europei
Locul 2 – 20.000 de euro – Re.Flex – creează un set de senzori care ajută pacienții în partea finală a recuperării
Locul 3 – 10.000 de euro – Clinica Pediatrică Anastasia – aflată în Piatra Neamț, este singura clinică de acest tip din regiune.
Startarium este cea mai complexă platformă online pentru susținerea și educarea antreprenorilor și startup-urilor, lansată în 2016. Conținutul este structurat în mai multe module funcționale – instrumente de business, cursuri online, interviuri cu antreprenori români, platformă de crowdfunding, mentorat, networking și pitching.
Startarium.ro este o inițiativă Impact Hub și ING.

Related posts

Noi reglementari in domeniul Preturilor de Transfer

Bucovina și Clujul își vând produsele tradiționale la comun

Nora Dumitrescu

PRIA Drugs and Medicine Publicity

Ionut Oprea

Remus Borza, Lucian Isar și Răzvan Nicolescu vin la Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Un electronist deţine, în Arad, cea mai mare crescătorie de somn african din România

Stefana Muresan

Carmen Neagu, director general EnergoBit: Centrala de la Luduş, un proiect în care putem arde gazul cu o eficienţă dublă

Stefana Muresan

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

Meat & Milk 2016, Workshop Ferma: Cine scoate de sub blestem, fermierul român?

The Woman: Locul unde idealurile nu au limite

Transilvania Business

CCIA Timiș, Climate-KIC Accelerator – program de finanțare de până la 45.000 de euro

Stefana Muresan

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Braşov: Sergiana a ajuns la 45 mil. €

Stefana Muresan

“Am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire”

Ligia Voro

Ziua Internațională a Jazzului serbată la Cluj

S-a deschis aplicația pentru programul de granturi destinat IMM, PFA și ONG

Traian Dan

Carmerad, brandul mureșean dedicat fetițelor cochete

Ligia Voro

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Papuc Irina

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

Cele mai profitabile afaceri cu tranzacţii imobiliare din Mureş

Stefana Muresan

Trenchless Romania, conferință & expoziție

Ionut Oprea

Noi invitați speciali la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Leave a Comment